marți, 31 iulie 2012

Cum sa faci bani din magazinul virtual de haine?


Antreprenoarea australiana Nikki Durkin a lansat startup-ul 99Dresses, in cadrul Y Combinator. 99Dresses permite femeilor sa isi vanda hainele prin intermediul unui magazin online, unde beneficiaza de un "dulap virtual". Doamnele stabilesc preturile intr-o moneda virtuala, denumita "buttons", apoi ofera acesti banuti pe alte haine. Pentru fiecare tranzactie, expeditorul plateste transportul.


Durkin a lansat acest concept in Australia. In primele patru luni, utilizatoarele au prezentat online 4.500 de haine, din care au vandut 3.500.

Dupa ce a observat potentialul afacerii, Durkin s-a mutat in San Francisco si a apelat la finantatorul de startup-uri Y Combinator.

Tanara intentioneaza sa promoveze magazinul pe piata americana, in universitati si fratii studentesti. Durkin se concentreaza asupra clientelei in varsta de 20 de ani.

Antreprenoarea a tot schimbat haine cu colegele ei din Sydney. Pe la 16 ani a avut ideea lansarii magazinului online 99Dresses, dar a asteptat sa termine scoala, pentru a demara startup-ul. Y Combinator i-a asigurat finantarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu