sâmbătă, 25 august 2012

Cum sa faci o aplicatie pentru smartphone?

 faci o aplicatie mobila de calitate de la zero ai nevoie de Appscend care permite dezvoltatorilor sa integreze in aplicatiile lor servicii precum YouTube, Picasa, Google Maps sau Facebook

Crezi ca poti sa faci o aplicatie mobila functionala in 15 minute? Greu de crezut, daca o iei de la zero si chiar daca esti un maestru al liniilor de cod. Ai nevoie de ajutor. Exista o platforma care iti permite sa faci asta. Este vorba de Appscend, un startup romanesc cu al carui set de unelte de tip do-it-yourself poti dezvolta o aplicatie pentru iPhone sau Android in doar cateva minute.

Ca sa faci o aplicatie mobila de calitate de la zero ai nevoie de cel putin cateva saptamani si de cateva mii de dolari. Cu Appscend si cu cunostinte minime de XML, poti face acest lucru in 15 minute, cu circa 200 de dolari. Mai mult, Appscend le permite dezvoltatorilor sa integreze in aplicatiile lor servicii precum YouTube, Picasa, Google Maps sau Facebook.

Succesul afacerii nu s-a lasat asteptat. Appscend are 2.000 de companii inregistrate in platforma si cele 250 de aplicatii construite prin intermediul acesteia au ajuns la peste jumatate de milion de consumatori din intreaga lume. Ca sa observam cresterea, in noiembrie 2011 Appscend avea 700 de companii inregistrate.

Povestea cofondatorilor Appscend, Sebastian Vaduva, Andrei Marinescu si Gabi Dobocan, este interesanta si pentru ca au reusit sa atace piata internationala fara a beneficia de o runda consistenta de investitii. S-au bazat pe banii castigati dintr-un proiect anterior, Vitality Media, si pe sprijinul (si financiar) lui Peter Barta, directorul executiv al Fundatiei Post-Privatizare.


Sursa: manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu