joi, 2 mai 2013

Combinatul Oltchim va solicita plata a 10 milioane de euro de la Astra Asigurari

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea
Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului, a cerut 10 milioane de euro de la o firma de asigurari pentru managementul defectuos al fostului director. In 2006 a fost incheiata o polita de despagubire profesionala de catre mai multi manageri din cadrul combinatului. Oltchim se afla in insolventa, iar datoriile au ajuns la 800 de milioane de lei. 

Combinatul Oltchim solicita plata a 10 milioane de euro de la Astra Asigurari, in contul asigurarii de raspundere manageriala incheiate de fosta conducere. 

”Am descoperit in actele societatii o asigurare de raspundere in caz de culpa manageriala care acopera o suma de 10 milioane de euro. Prejudiciul va fi mult mai mare, dar plata va fi doar atat. Raportul privind cauzele insolventei arata multe decizii proaste ale managementului” , a afirmat Gheorghe Piperea. 

El a mai completat ca este prima astfel de asigurare de asemenea dimensiune care se plateste in Romania. Intrebat daca el crede ca societatea de asigurare va plati suma respectiva, Piperea a replicat ca aceasta nu-si doreste un proces cu el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu