joi, 27 noiembrie 2014

Comparator de tarife pentru politele de asigurare

Consiliul Concurentei a anuntat ca intentioneaza sa introduca un comparator de tarife la politele de asigurare, pentru a face aceste informatii mai accesibile consumatorilor.

"Zona in care raman ingrijorari (legate de un mediu concurential, n.r.) este cea a asigurarilor de viata, slab dezvoltata fata de Uniunea Europeana. Piata are un grad de concentarere mare, ies actori de pe piata, iar actorul cel mai mare isi creste cota. Informatia este greu de inteles de catre consumatori, si de aceea vrem sa introducem un comparator de preturi pentru a facilitata accesul consumatorilor pentru a alege tariful care li se potriveste cel mai bine", a spus presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat de Mediafax.

In opinia sa, profesiile liberale, transportul de cale ferata si de calatori, materialele de constructii, ridica, de asemenea, ingrijorari concurentiale.

Progrese in ceea ce priveste o piata concurentiala Chiritoiu a remarcat in zona telecomunicatii si cea bancara.


"In telecomunicatii am vazut progrese fata de anul trecut, prin intrarea unui al patrulea jucator, care a dinamizat concurenta. A doua zona cu progrese este sectorul bancar, unde anul trecut spuneam ca ne ingrijoreaza marja mare intre dobanzile active si pasive. Anul acesta vedem scaderea dobanzilor la credite, iar marja a scazut. Ne uitam cu ingrijorare acum la comisioane, avem o propunere pentru plafonarea comisionelor, proiectul de lege fiind in Parlament. Cred ca va trece in curand de Senat si in cursul anului viitor speram sa-l vedem aprobat de Camera Deputatilor", a mai spus Chiritoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu