miercuri, 1 aprilie 2015

Foarte multi consumatori nu stiu ce acopera polita RCA

Logo ANPCPPSR
Foarte multi consumatori nu stiu ce acopera in totalitate o polita obligatorie RCA, a declarat Sorin MIERLEA, Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - ANPCPPSR.

"Increderea consumatorului este mai importanta decat orice. Astazi, cetateanul, in calitatea lui de consumator, este destul de neincrezator in produsul financiar, nu este sigur daca produsul financiar-bancar care i se ofera este bun si nu are clauze abuzive, daca polita de asigurare nu are clauze ce pot fi puse sub semnul intrebarii. Din aceasta perspectiva, increderea consumatorului cred ca ar trebui sa fie, in urmatoarea perioada, un deziderat al industriei", a spus MIERLEA

"Cred ca partea de educare, partea de informare, cu accent pe componenta de incredere, ar trebui sa fie un deziderat al autoritatilor, al industriei, al miscarii de protectia consumatorilor. In acest sens, felicit ASF pentru constituirea grupului de lucru in domeniul protectiei consumatorului. Important este sa dam incredere consumatorilor, sa cream o educatie financiara reala atat pentru angajatii firmelor de asigurari si de brokeraj, cat si pentru consumatori. Si eu, in calitate de consumator, nu am obtinut mereu informatiile pe care mi le doream intr-un limbaj cat mai aproape si mai accesibil pentru nivelul meu de cunostinte in domeniul respectiv", a adaugat el.

Sorin MIERLEA a spus ca Asociatia a facut cateva cercetari si a observant pe zona de asigurari RCA ca, in proportie covarsitoare, consumatorii nu stiu ce acopera per total polita RCA. "Este clar, asadar, ca piata asigurarilor este o piata care a scazut pe baza unei educatii precare, pe baza unei neincrederi reale care se regaseste la nivelul consumatorilor". 

"Din pacate, astazi romanul isi face polita CASCO dupa ce i-a cazut pomul pe masina, asigurare de locuinta dupa ce l-a inundat vecinul, asigurare medicala dupa ce a patit un accident", a subliniat oficialul ANPCPPSR. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu