miercuri, 1 aprilie 2015

Tarifele politelor RCA comercializate online nu sunt intotdeauna corecte

Calcul tarife rca online
Tarifele politelor RCA afisate pe portalurile online nu corespund intotdeauna cu oferta reala a societatilor de asigurare autorizate, atentioneaza Autoritatea de Supraveghere Financiara.

"Principalele diferente apar ca urmare a utilizarii unui calculator online care functioneaza defectuos, din ignorarea sistemului bonus - malus, din lipsa de actualizare a ofertelor sau din lipsa autorizarii ASF a furnizorului online", precizeaza autoritatea.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a sesizat aceste aspecte in urma petitiilor transmise de catre consumatori, precum si din activitatea demarata anul trecut ce vizeaza monitorizarea comercializarii politelor RCA pe internet.

In acest caz, ASF recomanda consumatorilor sa consulte mai multe site-uri ce comercializeaza polite RCA si sa se asigure ca furnizorii de polite RCA, respectiv compania sau brokerul de asigurare care vinde polita sunt reglementati si supravegheati de ASF. Acest lucru poate fi verificat in Registrul intermediarilor autorizati de ASF.

Pe piata din Romania sunt autorizate sa incheie asigurari RCA 10 companii: ALLIANZ-TIRIAC, ASIROM VIG, ASTRA Asigurari, CARPATICA Asig, CITY Insurance, EUROINS Romania, GENERALI Romania, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG VIG si UNIQA Asigurari.

Asigurarile de raspundere civila pentru vehicule (RCA + CMR) au inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 2,8 miliarde lei in 2014, reprezentand 43,34% din totalul subscrierilor pentru asigurari generale, in crestere nominala cu 13,60% fata de anul 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu