miercuri, 26 iunie 2013

Cheltuielile medicale vor continua sa creasca

Florina Vizinteanu
Florina VIZINTEANU: Cheltuielile medicale vor continua sa creasca, iar pacientii trebuie sa fie mai responsabili in ceea ce priveste sanatatea lor.

In fiecare zi, in lume, 800 de femei isi pierd viata din cauza complicatiilor din timpul sarcinii sau in momentul nasterii, iar unul din 10 adulti sufera de diabet, arata statisticile publicate in 2012 de Organizatia Mondiala a Sanatatii. La nivelul european, cheltuielile legate de serviciile medicale au totalizat 1.072 mld. EUR, in timp ce primele subscrise pe segmentul de asigurari private de sanatate s-au ridicat la 112 mld. EUR in 2011.

"Cheltuielile medicale vor continua sa creasca si in viitorul apropiat, iar pacientii trebuie sa fie mai responsabili in ceea ce priveste sanatatea lor si planurile de tratament", a afirmat Florina VIZINTEANU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata, in cadrul Forumului International de Asigurari din Azerbaidjan. Astfel, "asigurarile facultative de sanatate conduc la o reducere de costuri in sistemul public si permit asiguratilor sa benefieze de servicii de calitate in privat", a adaugat Florina VIZINTEANU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu