miercuri, 26 iunie 2013

Daune de milioane in cazul accidentului din Muntenegru

Accidentul din Muntenegru va costa scump una dintre companiile de asigurari din Romania. Va fi cea mai mare polita achitata pana acum de o societate din tara noastra. Mai mult, patronii firmei de transport careia ii apartine autocarul, sunt audiati de Parchetul General.

Accident Podgorica Muntenegru
”Toate circumstantele arata ca va fi cea mai mare dauna de raspundere civila pe parte de vatamari corporale care s-a inregistrat in Romania vreodata”, a declarat Valentin Tuca, CEO al companiei de brokeraj AON.

Plafonul maxim pentru despagubirile pentru vatamari corporale pe politele RCA este de 5 milioane de euro, in timp ce pentru daunele materiale, de 1 milion de euro.

”Din informatiile preliminare asiguratorul este Omniasig. Polita RCA o detine proprietarul autovehicului. Pe langa aceasta ar trebui sa intre in functiune asigurarea de calatorie a pasagerilor, care are de asemenea anumite limite si asigurarea de raspundere a transportatorului, separata de raspunderea civila”, a mai spus Tuca.

Patronii firmei de transport care detin autocarul prabuist in Muntenegru sunt audiati in acesta dupa masa la Parchetul General. Stefan si Mihaela Grigoce sunt cei doi soti care detin societatea de transport. Stefan Grigore a ajuns la Parchet la ora 14:00, dar nu a dorit sa dea nicio declaratie. El a spus doar ca autocarul prabusit avea toate avizele necesare si inspectiile tehnice la zi, iar cei doi soferi aveau o experienta de cel putin zece ani, fara a mai fi fost implicati in vreun accident.

Grigore a mai spus ca firma face acest traseu din Muntenegru de cel putin sapte-opt ori anual, iar unul dintre soferii de pe autocarul respectiv a facut acest traseu de 20 de ori.

Autocarul s-a prabusit intr-o prapastie de pe marginea soselei, duminica, la Grlo, in apropiere de Podgorica, capitala Muntenegrului. 18 romani au murit si alti 29 au ajuns la spital.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu