luni, 4 martie 2013

Dan Odobescu a preluat controlul City Insurance

Logo City Insurance
Dan Odobescu , cumnatul fostului premier Adrian Nastase si fost sef al companiei de asigurari Unita (actuala Uniqa) intre 2004 si 2006, a preluat de la un investitor italian controlul City Insurance, un asigurator de talie medie pe piata locala.

Odobescu a preluat compania prin intermediul unei societati cu raspundere limitata (SRL), cu afaceri de numai 5.400 de lei in 2011. Societatea respectiva, Vivendi International SRL, detine 85,2% din capitalul social al City Insurance, restul actiunilor revenind unui numar de 7 persoane fizice si 51 de persoane juridice, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Odobescu, 59 de ani, detine 95% din companie.

De formatie avocat, Odobescu a fost pana in 1989 consultant juridic si de afaceri pentru companii de asigurari din Germania si alte tari din Europa de Vest. El a mai detinut o companie locala de asigurari intre 1993 si 2001, Charisma Entreprises, pe care a vandut-o grecilor de la Alpha Insurance.

Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Nastase (sotia sa Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Nastase).

City Insurance, o companie specializata pe nisa asigurarilor de calatorie, a fost infiintata in 1998 si are afaceri anuale de circa 300 milioane de lei. Cea mai mare parte a businessului companiei se deruleaza pe piata italiana, unde subscrie pe baza pasaportului european privind libera circulatie a serviciilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu