luni, 11 martie 2013

Asigurarea CASCO nu te scapa intotdeauna de griji


Asigurare auto facultativa CASCO
Sa uiti diverse obiecte sau gadgeturi in masina pare o greseala aparent banala. Insa hotii nu dorm, iar neglijenta te poate costa scump. Asigurarea CASCO nu te scapa intotdeauna de griji, disparitia obiectelor lasate la vedere nefiind, in general, despagubita de politele facultative. Iata cateva exemple de obiecte si  principalele conditii de asigurare:

Sistem audio - Furtul partial sau total al unitatii centrale a sistemului audio si al boxelor este acoperit de majoritatea politelor de asigurare facultativa. Valoarea asigurata trebuie stabilita de comun acord la incheierea contractului initial. Orice despagubire ulterioara nu va depasi aceasta suma.

Navigatia mobila - Sistemele portabile de navigatie nu sunt incluse pe lista obiectelor acoperite de clauzele asigurarilor facultative, indiferent de tipul suportului sau al conexiunii folosite. Nu vei fi despagubit nici in cazul in care acesta a fost ascuns de privirile indiscrete, in torpedo sau in portbagaj.

Navigatia fixa - Majoritatea politelor CASCO prevede asigurarea sistemelor de navigatie originale, integrate in plansa de bord. De cele mai multe ori insa, firmele de asigurari solicita plata unei taxe initiale suplimentare. CD-urile sau cardurile de memorie cu hartile de navigatie nu sunt acoperite.

Telefonul mobil - Nici o firma de asigurari nu te despagubeste in cazul disparitiei unui telefon mobil uitat in masina, indiferent daca acesta era fixat intr- un suport dedicat sau era ascuns intr-unul dintre spatiile de depozitare din habitaclu. Nu vei primi nici un fel de compensatie nici pentru accesorii.

Accesoriile - Trusa legislativa obligatorie (triunghi reflectorizant, trusa de prim ajutor, set de sigurante si becuri de rezerva) si echipamentele prevazute in lista de dotari standard a masinii sunt acoperite de orice contract de asigurare auto facultativa. Verifica in prealabil lista echipamentelor.

Bagajele - Depozitarea bagajelor in masina nu e o idee inspirata, indiferent de perioada de stationare. Asigurarea CASCO nu prevede plata unor despagubiri in cazul disparitiei acestora. Pentru a evita orice fel de neplaceri, nu lasa bagajele nesupravegheate in masina pe durata noptii.

Obiecte personale - Hainele scumpe, cum ar fi cele din piele, camerele video, posetele sau portofelele si continutul acestora nu sunt acoperite de politele de asigurari auto facultative. Ca masura de precautie, nu se recomanda niciodata depozitarea acestora in masina, in lipsa supravegherii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu