sâmbătă, 25 august 2012

Rezerva de apa bruta a Romaniei se situeaza la 71%

scad rezervele de apa bruta ale Romaniei

Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) estimeaza ca rezerva din acumulari garanteaza, pentru populatie, asigurarea apei brute la valorile normale.


Potrivit ANAR, rezerva de apa bruta existenta in principalele acumulari, la nivel national, are un volum de 2.975 milioane mc, reprezentand 71% grad de umplere.

In cateva localitati din bazinele hidrografice, au aparut limitari la alimentarea cu apa de natura tehnologica, la sistemele de alimentare cu apa in regim centralizat, cu captare din surse subterane, avand in vedere scaderile nivelului acestor surse cat si posibile nisipari ale forajelor.

ANAR precizeaza ca, pana in dimineata zilei de astazi debitele raurilor au fost stationare, exceptand cursul superior al Prutului.

De asemenea, pe unele rauri, din bazinele Crisurilor, Barcaului, bazinul inferior al Oltului si pe raurile mici din bazinele hidrografice Barlad si Prut, se inregistreaza fenomenul de "sec".

Debitele se situeaza la valori cuprinse intre 20-50% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 20%) pe Mara, unele rauri din bazinul hidrografic Somes, pe cursurile superioare ale Crasnei, Crisului Negru si unii afluenti ai sai, Crisului Repede, Muresului, Oltului inferior, Argesului superior, pe Bega Veche, Barzava, Rm.Sarat, Barlad si unii afluenti ai Prutului.

Pe Dunare, debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias), in intervalul 19 - 20 august 2012, a fost in scadere, avand valoarea de 2600 mc/s, sub media multianuala a lunii august (4300 mc/s). Aval Portile de Fier debitele au fost in scadere.


Sursa: manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu