joi, 2 august 2012

Cum sa faci bani din producerea custilor pentru caini?


In Statele Unite ale Americii, aceste produse au devenit foarte sofisticate si accesorizate. Un exemplu elocvent de accesorii ar fi tipurile de saltele (patuturi) care se produc In diverse forme: incalzite, ortopedice etc.
La noi, raportandu-ne la nisa confectionarii adaposturilor din lemn, exista foarte putini producatori care sa satisfaca cerintele pietei iar in acelasi timp, importul custilor pentru caini are ca impact final asupra cumparatorului un pret mare si o calitate indoielnica.


Planul unei activitati de producere a custilor pentru caini

Pentru a initia aceasta activitate din perspectiva unei afaceri pe timp de criza vei avea nevoie de un mic atelier, cativa furnizori de materie prima si cateva puncte de vanzare.
Din perspectiva investitiei, aceasta este mica, de pana la 1.000 de euro si depinde de costul alocat pentru publicitate si pentru conceperea unui website de prezentare sau un magazin online.
Ca si materie prima, vei avea nevoie in primul rand de lambriuri de lemn, cuie sau holsuruburi pentru asamblare, materiale pentru izolarea termica (polistiren sau OSB), materiale anti-umezeala pentru confectionarea acoperisului (sindrila bituminoasa) si a partii inferioare.
Cateva sfaturi de la un medic veterinar sau un profesionist in domeniu pentru a determina conditiile de siguranta necesare constructiei custilor Iti vor fi de mare ajutor.
Apoi, va trebui sa creezi 2-3 modele de custi pe care le vei promova. Te poti gandi la un model foarte ieftin, unul mediu si unul premium care sa aiba diverse imbunatatiri.
In vederea stabilirii profitului, trebuie sa calculezi valoarea necesarului de materiale pentru o cusca, costul de productie si valoarea adaosului comercial. Pe piata, o astfel de cusca se vinde incepand de la 200-250 de lei iar pretul creste In functie de dimensiuni si dotari precum izolatia termica sau personalizarea placutelor cu numele catelului.

Promovarea acestei afaceri pe timp de criza

Cea mai simpla metoda de promovare este constructia catorva mostre care vor fi expuse In cadrul evenimentelor de profil.
Deasemenea, poti dona cateva custi adaposturilor de animale care te pot ajuta cu referinte. Cei care vor “Infia” un caine, vor fi nevoiti sa le achizitioneze si o cusca.
Poti creea parteneriate cu organizatiile pentru protectia animalelor care te pot recomanda catre iubitorii de animale de casa.
Pet-shop-urile, cabinetele veterinare, farmaciile veterinare sunt locatii importante In care prezenta unor flyere care sa descrie afacerea ta pe timp de criza este esentiala.
Nu trebuie sa te limitezi doar la custile pentru caini. In masura In care exista cerere, poti confectiona diverse adaposturi pentru pasari, pisici, iepuri si asa mai departe.
Poti creea un serviciu de Intretinere pentru custile vandute In care sa incluzi reparatia si curatarea acestora contra cost.

Concluzii

Pentru cei pasionati de animalele de companie, un atelier de producere a custilor pentru animale poate fi o activitate din categoria unor afaceri pe timp de criza. Oferind posibilitati de extindere spre alte nise din domeniu, aceasta afacere de criza este una simpla si cu potential ridicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu