sâmbătă, 25 august 2012

Traieste fara a cumpara aproape nici un obiect nou

Traieste fara a cumpara aproape nici un obiect nou
Katy Wolk-Stanley, in varsta de 44 de ani, este paramedic, mama a doi copii si persoana din spatele site-ului The Non-Consumer Advocate. Femeia a reusit ca in ultimii cinci ani sa nu cumpere aproape niciun produs nou, la prima mana, cu cateva exceptii care tin de igiena si sanatate. Aceasta misiune a ajutat-o sa faca economii substantiale si sa scape de stres. 

Sunt doar cateva lucruri pe care Katy le cumpara noi, din ratiuni lesne de inteles. Este vorba de lenjerie intima, hrana si cosmetice.

Femeia cumpara toate celelalte obiecte la mana a doua. Cu timpul a ajuns sa nu-si mai doreasca sa cumpere nimic, deoarece schimba lucrurile doar atunci cand nu mai pot fi utilizate. Inainte de a inlocui un obiect, ea se straduieste mai intai sa il repare.

"Accept faptul ca nu toate posesiunile mele sunt cele mai bune si accept faptul ca familia mea poate trai fara luxul pe care unii il primesc de-a gata."

Katy spune ca de fiecare data cand intra intr-un magazin are convingerea ca in lume sunt produse mult mai multe lucruri decat este nevoie.

Femeia spune ca una din criticile frecvente care i se aduc este ca necumparand lucruri noi nu sustine economia americana. "Imi platesc taxele, imi trimit cei doi fii la scoli publice si sunt activa in comunitate. Daca o economie puternica nu poate supravietui fara ca cetatenii sai sa cumpere cantitati mari de lucruri nefolositoare, atunci acolo exista o problema", raspune Katy.

Sfatul lui Wolk-Stanley: "Ai deja o multime de lucruri. Iar daca este ceva ce-ti trebuie sau iti doresti, il poti gasi la mana a doua, imprumuta de la un prieten sau pur si simplu poti trai fara acel lucru. Economisesti bani si este o provocare interesanta." Via The Non-Consumer Advocate

„Numele meu este Katy Wolk-Stanley si eu sunt " avocatului non-consumatorilor". Prin aceasta vreau să spun că eu sunt aici pentru a ajuta oamenii să învețe să trăiască cu mai puțin și să facă acest lucru într-un mod care diminueaza impactul lor asupra mediului...

...Eu nu cumpăr nimic nou. Am decis să fac parte din "The Compact", care este o mișcare raspandita in toată lumea, din care fac parte oameni care aleg să se gândească în afara "big box" si nu cumpara nimic nou. Acest lucru nu înseamnă că as umple casa mea cu o mulțime de lucruri folosite, aceasta însemna că in general eu cumpar foarte putin ...” Spune despre ea Katy Wolk-Stanley pe The Non-Consumer Advocate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu