vineri, 5 aprilie 2013

Capital Leasing, Capital Asig, Capital Auto, Capital Fleet si Capital Financial se unesc in Capital Group

Capital Leasing, Capital Asig, Capital Auto, Capital Fleet si Capital Financial formeaza, incepnd de luna aceasta, Capital Group, un ansamblu de firme cu activitati in domeniul financiar, asigurari si auto. Beneficiind de o solida expertiza, cele cinci firme ale grupului vor actiona ca un intreg urmarind, totodata, sa nu implementeze un produs generalizat, ci sa gaseasca solutii particularizate, care sa ofere satisfactie maxima clientilor Capital Group. 

Capital Leasing, firma-fanion a grupului, gestioneaza un portofoliu cu o valoare care depaseste suma de 120 mil. lei, genernd un profit impozabil de peste 1,5 mil. lei. 

Capital Fleet, desi actioneaza intr-o piata ce a inregistrat o crestere de 12%, a reusit sa depaseasca media printr-o crestere de peste 35% fata de anul 2011. 

Capital Asig, pe baza parteneriatelor pe care le are cu firmele de asigurare/reasigurare din top 10 national, a reusit performanta de a intermedia prime brute subscrise in cuantum de peste 4,5 mil. lei in cursul anului trecut. 

Istoria noului grup financiar are la baza infiintarea, in anul 2000, a Capital Leasing, care a luat fiinta in orasul Slatina. in anul 2002, firma a deschis prima sucursala in Bucuresti. Lund in considerare diferentele mari dintre piata locala si cea centrala, Capital Leasing a relocat in Bucuresti, incepnd cu anul 2003, cea mai mare parte dintre activitatile sale, pastrnd la Slatina partea de back-office (contabilitatea, logistica) si ctiva reprezentanti de vnzari. in anul 2007, sediul central al firmei a fost mutat in Bucuresti, iar biroul din Slatina a devenit sucursala. 

"Povestea noastra a inceput atunci cnd am urmat o idee, am transpus-o intr-un plan de afaceri si am adaugat multa munca si perseverenta. Am implementat tot ceea ce stiam despre domeniul finantelor si am ales cea mai buna echipa. Aceste ingrediente au creat mediul optim care sa ne ajute sa gandim liber, sa fim creativi. Asa putem astazi sa aplicam cu succes conceptul de leasing creativ'', a declarat Viorel Nica, fondatorul Capital Leasing si Manager General al Grupului. 

Extinderea activitatilor a determinat in timp aparitia Capital Asig, companie de intermedieri in domeniul asigurarilor. A urmat Capital Auto, care a venit ca o completare a necesitatilor semnalate de catre clientii Capital Leasing pentru autovehiculele finantate. Capital Auto s-a dezvoltat semnificativ, astazi ajungnd sa detina, la Slatina, unul dintre cele mai mari complexe de intretinere si service auto din zona de sud-est a Romaniei, complex ce se intinde pe o suprafata de peste 4.000 de mp construiti. 

Capital Asig a oferit de la bun inceput servicii complete de asigurare pentru utilizatorii de bunuri (mobile sau imobile) finantate de catre Capital Leasing. 

O alta firma infiintata in anii imediat urmatori a fost Capital Fleet Services. Din 2004, anul infiintarii sale, Capital Fleet activeaza in domeniul leasing-ului operational, prestnd activitati de inchiriere si leasing, cu autoturisme si autovehicule rutiere usoare. Firma ofera un produs modern, flexibil si transparent din punctul de vedere al costurilor. "Nu implementam un produs generalizat. Mai degraba gasim solutii particularizate care sa ofere o maxima satisfactie clientilor nostri", a spus Viorel Nica. 

Capital Financial Services este cea mai noua entitate a Grupului Capital. Firma urmeaza aceeasi strategie si viziune ca oricare companie din cadrul Grupului: crestere, dublata de calitatea portofoliului si a serviciilor. Domeniul in care va activa societatea este definit de imbinarea dintre sisteme traditionale de plati financiare si mediul online. 

"Urmarim ca relatia clientilor nostri cu lumea finantelor sa fie una de sustinere, business-to-business, bazata pe solidaritate, incredere reciproca si interese comune. Asiguram un mediu de afaceri solid si consistent. Suntem ghidati de o filosofie simpla: sa ne cunoastem mai bine, sa avem incredere unii in ceilalti, sa ne facem planuri si sa ne dezvoltam impreuna. Pentru ca suntem convinsi ca atentia noastra la detalii se poate masura in planuri mai mari si mai indraznete", a precizat Viorel Nica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu