vineri, 12 aprilie 2013

Ce nise de piata au gasit asiguratorii pentru echilibrarea portofoliilor

Despagubirile ridicate achitate in contul asigurarilor auto si frecventa tot mai mare a daunelor au fortat companiile locale sa-si indrepte atentia si catre alte segmente de piata care sa le asigure profituri consistente din vanzarea de polite, principalele vizate fiind asigurarile de garantii si cele de raspundere civila generala. 

Asiguratorii au raportat anul trecut incasari din prime de circa 424 mil. lei (95 mil. euro) din asigurari de raspundere civila generala si subscrieri de 153 mil. lei (34 mil. euro) in contul asigurarilor de garantii. 

Cresterile pe cele doua clase au fost de 58% si respectiv 35%. Rata daunei pe clasa asigurarilor de raspundere generala, polite care acopera pagubele produse de asigurati tertilor ca urmare a neglijentei, erorilor sau omisiunilor este destul de mica, aceasta situandu-se la circa 25% anul trecut, in scadere fata de 2011. 

O alta clasa de asigurari care in ultimii ani a starnit atentia asiguratorilor este cea a asigurarilor de garantii. Aceste polite sunt incheiate de obicei pentru proiectele de infrastructura pentru ca firmele care participa la procedurile de achizitie publica au nevoie de astfel de asigurari. Segmentul asigurarilor de garantii s-a dovedit profitabil, ponderea daunelor achitate in volumul primelor subscrise fiind de sub 5%. Asigurarile de garantii s-au dovedit profitabile, ponderea daunelor achitate in volumul primelor subscrise fiind de sub 5%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu