marți, 9 aprilie 2013

Conferinta de asigurari organizata de Ziarul Financiar miercuri 10 aprilie

Cum vor recupera asiguratorii pierderile de sute de milioane de euro din ultimii ani? Ce poate fi pus in loc pentru a contrabalansa scaderea vanzarilor de polite auto? Cum poate fi recapatata increderea clientilor nemultumiti de gestionarea dosarelor de dauna? Acestea sunt principalele teme care vor fi dezbatute la conferinta de asigurari organizata de ZF miercuri 10 aprilie, care va reuni reprezentanti ai asiguratorilor, legiuitorului, autoritatii de supraveghere si ai clientilor. 


Asigurarile corporate sunt principala speranta a asiguratorilor in conditiile in care clientii de retail cumpara rareori o alta polita in afara celor obligatorii (auto sau de locuinte) si in plus competitia pe pret le-a adus asiguratorilor pierderi de sute de milioane de euro din asigurari auto obligatorii. Pierderile uriase au insemnat si probleme cu plata despagubirilor solicitate, astfel ca asiguratorii trebuie sa recupereze acum si increderea asigurati lor, nu doar banii pierduti in ultimii ani. 

Aceste subiecte vor fi dezbatute pe larg in cadrul seminarului despre asigurari organizat de Ziarul Financiar miercuri. Invitati la acest seminar sunt Vasile Nicula, presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, Dan Constantinescu, membru in consiliului CSA, Carmen Radu, membru in comitetul de directie al UNSAR, Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR, Catalin Chiriac, vicepresedintele Astra, Theodor Alexandrescu, presedintele Metropolitan Life, Mihai Tecau, presedintele Omniasig. Din partea clientilor corporate, principala tinta a asiguratorilor in aceasta perioada, vor fi prezenti Florin Popa, business to business director al Orange Romania, Razvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing, precum si un reprezentat al Ursus Breweries. 

Unul dintre subiectele-cheie de pe agenda legiuitorului este infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), organism care ar trebui sa reglementeze piata asigurarilor, alaturi de cea a pensiilor private si cea de capital. Legea de infiintare a autoritatii a fost retrimisa in Parlament de catre presedintele Traian Basescu, urmand sa fie adoptata sub o noua forma. 

La randul sau, actuala autoritate de supraveghere (CSA) s-a implicat mai puternic in ultima perioada in apararea clientilor nemultumiti de gestionarea dosarelor de dauna, mai multi sefi ai unor asiguratori mari fiind amendati anul trecut din cauza numarului mare de reclamatii. CSA vrea sa schimbe acum si normele privind asigurarile auto obligatorii pentru a limita pierderile inregistrate de companiile de asigurari din aceste polite. 

Asiguratorii cauta acum nise de piata mai profitabile, una dintre zonele vizate fiind asigurarile de sanatate, care au un potential urias, dar numai in contextul unei reforme ample in sistemul de sanatate, care deocamdata intarzie sa apara. Clientii corporate sunt principala tinta a asiguratorilor si pe acest segment de piata. Asigurarile de sanatate insumeaza in prezent numai 1% din piata asigurarilor, care anul trecut s-a ridicat la 1,8 miliarde de euro. Piata asigurarilor a crescut cu aproape 6% in 2012 dupa trei ani de scadere accelerata. Politele auto au reprezentat circa jumatate din vanzari. 


CATALIN CHIRIAC - vicepresedintele Astra Asigurari
CATALIN CHIRIAC - vicepresedintele Astra Asigurari ocupa de anul trecut pozitia de vicepresedinte al Astra, cel mai mare asigurator local. Anterior a lucrat in cadrul Euroins pe pozitia de director de asigurari. Este absolvent al Facultatii de Medicina si Farmacie si are o experienta de 12 ani in asigurari. 

THEODOR ALEXANDRESCU - presedintele Metropolitan Life





THEODOR ALEXANDRESCU - presedintele Metropolitan Life Are o experienta de 15 ani pe piata asigurarilor, iar de opt ani conduce una dintre cele mai mari companii locale de asigurari de viata Metropolitan Life (fosta Alico). Este absolvent al Facultatii de Medicina si are un EMBA la Academia de Studii Economice (ASE) si Washington University. 

DAN CONSTANTINESCU - membru in consiliul CSA
DAN CONSTANTINESCU - membru in consiliul CSA este membru al consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din iunie 2006. A absolvit Facultatea de cibernetica din cadrul ASE si are un doctorat in stiinte economice. A fost presedinte al Libra Bank, al societatii de investitii Safi-Invest si parlamentar. 

VASILE NICULA - presedintele Comisiei de buget-finante din Senat





VASILE NICULA - este presedintele Comisiei de buget-finante din Senat de la sfarsitul anului trecut. Se afla la al doilea mandat de senator. Din 2004 pana in 2008 a fost deputat PSD. Este absolvent al Facultatii de finante-banci din cadrul ASE. 

FLORIN POPA - business to business director al Orange Romania
FLORIN POPA - business to business director al Orange Ocupa functia de business to business director al Orange Romania din luna februarie a acestui an. Anterior a fost timp de sase ani directorul de vanzari si distributie al companiei. Este licentiat in economia si dreptul afacerilor.

Un comentariu:

  1. Pentru a alege un parteneriat pe termen lung,va recomand musai-rca.ro deoarece ofera consultanta gratuita in asigurari atat clientilor persoane fizice cat si celor persoane juridice, tocmai pentru ca nivelul de satisfactie si garantia ca merita sa ai un consultant bun in asigurari sa fie maxime.

    RăspundețiȘtergere