luni, 31 decembrie 2012

2013 anul Sarpelui de Apa

In zodiacul chinezesc, 2013 este anul Sarpelui de Apa. Anul incepe in 10 februarie 2013 si se incheie in 30 ianuarie 2014. Afla ce ii caracterizeaza pe cei nascuti sub acest semn zodiacal!
Zodiacul chinezesc cuprinde 12 zodii care poarta numele a 12 animale diferite: Sobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra, Maimuta, Cocos, Caine si Porc. Acest ciclu se repeta la fiecare 12 ani.
2013 va fi anul Sarpelui de Apa. Pe langa Sarpele de Apa, zodiacul chinezesc aminteste de Sarpele de Lemn, de Foc, de Pamant si de Metal.
In unele mitologii, sarpele este privit ca un gardian al marilor, raurilor, lacurilor. In cultura chineza, figura sa este extrem de apreciata si respectata, datorita intelepciunii si inteligentei pe care o aduce sarpele.
Ce ii asteapta pe cei nascuti in 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, sub semnul Sarpelui!
Nativii acestei zodii sunt firi calme si echilibrate. Trebuie sa-i “calci rau pe coada” pentru a reactiona aspru si a te “musca”. Isi exprima cu greu emotiile si deseori sunt perceputi ca fiind caractere misterioase. Sunt carismatici, eleganti si stilati.
Sunt recunoscuti pentru ambitia lor: cand sarpele isi fixeaza o tinta, aceasta este urmarita pana la final. Drept urmare, serpii au succes in cariera si in afaceri.
Sarpele este inteligent, mandru si calculat, evita riscurile si tine la bunastarea sa materiala, pentru care munceste din greu. Reprezentantii acestui semn zodiacal sunt oameni influenti, care reusesc in afaceri si cariera. Decisivi, motivati pentru victorie, lucreaza usor cu oamenii, fiind doriti ca parteneri de afaceri.
Pe langa aceste calitati, cei nascuti sub semnul Sarpelui au si trasaturi negative: suspiciunea, viclenia si pasiunea pentru materialism sunt doar cateva dintre ele.

Anul Sarpelui pentru ceilalti nativi


In 2013, cautati-va linistea si nu luati hotarari devisive. In cariera veti avea multe succese, deoarece acesta este obiectivul pe care sarpele continua sa-l urmareasca continuu.
Orice modificari ar aparea, atat in cariera cat si acasa, nu va faceti griji. Acest semn este recunoscut pentru capacitatea sa de a se adapta la orice situatie. Se intrevede un an favorabil si armonios.
Trebuie sa invatam cum putem supravietui in conditiile raului, insa fara sa ne folosim de rau, ci de bine. Asemeni Sarpelui, care stie ca pentru a supravietui trebuie sa-si pazeasca permanent capul (care detine si cea mai temuta arma a sa – muscatura veninoasa), tot asa si Anul Sarpelui 2013 va reprezenta un an in care va trebui sa ne pazim capul si mintea. Ni se va cere sa facem eforturi de autodezvoltare, sa ne adaptam conditiilor in care traim si sa ne folosim armele pe care le avem la dispozitie: intelepciunea si inteligenta.
Aflati mai multe >>

Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie) - horoscop pentru 2013


Nativii Capricorn se vor bucura de influente astrale excelente, inca din primele luni ale anului 2013. Acestea va vor ocroti partea financiara al existentei. Nu va pot promite, insa, un castig mare la Loto, ci cresterea veniturilor pentru unii nativi sau un contract benefic pentru altii. Sunt posibilitati ca unii dintre voi sa castige copios, daca vor face o achizitie mare care va deveni repede profitabila sau va dupa o investitie importanta. Cu sprijinul lui Uranus, guvernatorul indraznelii, planeta reinnoirii si schimbarii, puteti sa va asumati toate riscurile ... fara riscuri!

Influente planetare interesante sunt si in perioada urmatoare a anului, cand, pana si cei mai putin interesati de bani, dintre nativii Capricorn, vor simti pulsul unei afaceri. Indiferent ca aveti economii substantiale sau doar cativa banuti "la ciorap", e bine sa va puneti la curent cu preturile bursei si, de ce nu?, apelati la un broker sau la piata de capital pentru a face investitii profitabile.
Pentru unii nativi Capricorn poate aparea un noroc neasteptat, in a doua parte a anului 2013, sustinut de o aspectare pozitiva dintre Jupiter si Uranus. E de asteptat ca veniturile sa fie mai bune, chiar daca sunt luni in care se cheltuieste. Va fi o perioada in care iti vei pune sperantele intr-o crestere de salariu, un bonus neasteptat, o speculatie financiara riscanta sau chiar o mostenire! Totul e posibil.
Insa, in ultimele luni ale anului 2013, nu se mai prevede prosperitate financiara in niciun domeniu. Cu toate acestea, o anumita conjunctura astrala, poate face posibila o schimbare de tendinta. Totul va fi bine pentru nativul Capricorn, daca vei fi rezonabil si vei economisi, in loc sa iti cheltuiesti economiile. Altfel, va trebui sa lupti din greu pentru a recupera. Daca ai investit bani in actiuni bursiere, ai grija: urmeaza o perioada de o mare instabilitate, asa ca pazeste-te de zvonuri si evita deciziile luate dintr-un capriciu.
Aflati mai multe >>

Varsator (20 ianuarie - 18 februarie) - horoscop pentru 2013


Primele influente ale anului 2013 le veti simti din partea lui Saturn care va poate ajuta sa va imbunatatiti in mod semnificativ viata sau, dimpotriva, sa va ameninte serios echilibrul bugetar. Pentru nativii Varsator, cheia va fi sa isi pastrezi calmul. Daca ramai limpede la mine si reusesti sa te adaptezi la realitate, fara a crede in Mos Craciun, vei ramane cu conturile pe plus. In caz contrar, o alegere gresita te-ar putea pune intr-o situatie dificila.

In continuare, in lunile de primavara, unele planete vor avea un impact direct asupra echilibrului vostru. financiar. Nu aveti nicio problema deosebita de care sa va temeti, dar trebuie sa intelegeti ca sansele recente oferite de astre incep sa se diminueze. Daca esti unul dintre nativii care au fost mai risipitori, incearca sa iti limitezi cheltuielie fara o utilitate reala. Acest lucru nu ar trebui sa fie prea dificil!
Vesti bune vin pentru jumatatea a doua a anului 2013, cand Mercur va ajuta sa va cresteti veniturile. Dar aceasta oportunitate nu inseamna ca veti fi la adapost de probleme. Pentru a te feri de griji, tempereaza-ti fericirea de a cheltui castigurile suplimentare si evita neglijenta in gestionarea bugetului. Altfel, s-ar putea sa platesti scump aceste greseli.
Si alte astre bine aspectate le vor permite nativilor Varsator, in ultimele luni ale anului, imbunatatirea veniturilor sau sa primeasca o crestere de salariu, generata de eforturile din trecut, sau sa faca operatiuni financiare de succes. Dar, trebuie sa fiti atent la Luna Neagra, care va va impinge sa risipiti banii, sau sa aveti asteptari nerealiste, ajungand in cele din urma la dezamagire. Pastrati-va simtul realitatii si totul va fi bine.
Aflati mai multe >>

Pesti (19 februarie - 20 martie) - horoscop pentru 2013


Veti simti cum zboara timpul si va va fi greu sa faceti economii. Inca de la inceputul anului 2013 veti constata ca trebuie sa faceti ceva pentru imbunatatirea situatiei financiare. Din fericire, cel mai probabil, naitvii Pesti se vor bucura, pana la urma, de primirea unor sume neasteptate. In plus, s-ar putea sa mai faceti ceva bani si din comisioane.

Nu intarziati sa gastiti solutii pentru probleme. Pe masura ce timpul trece, va va fi mai greu sa le rezolvati, mai ales daca veti avea si cheltuieli neprevazute, care sa va destabilizeze bugetul. Incearca sa-ti convingi familia ca este esential sa reduca cheltuielile inutile. Nu va fi usor, dar trebuie sa fii deosebit de convingator.
Nativii Pesti trebuie sa fie atenti cu finantele, pentru ca, spre deosebire de situatia obisnuita, in perioada de vara veti reusi cu greu sa va administrati banii cu intelepciune. Veti cheltui mult, veti incerca investitii importante, unele riscante, si este posibil sa nu aveti succes. Va trebui sa recurgeti cat mai repede la prudenta si calcul, mai ales ca unele intrari de bani s-ar putea sa se lase asteptate.
Acest lucru va dura cateva lui, insa, finalul anului 2013 va asteapta cu o imbunatatire semnificativa a situatiei financiare. Incetul cu incetul iti vei plati datoriile si chiar vei reusi cateva tranzactii foarte profitabile. Nu trebui sa lasi garda jos si sa nu te lasi pe mana asciatilor de conjunctura.
Aflati mai multe >>

Berbec (21 martie - 20 aprilie) - horoscop pentru 2013


Inceputul de an 2013 ii va gasi pe nativii Berbec capabili sa regleze in mod eficient problemele materiale. Este adevarat ca trebuie sa adopte o atitudine rezonabila si vor fi gata sa taie unele cheltuieli inutile, daca circumstantele o cer. De asemenea, este momentul potrivit pentru a face investitii pe termen lung. Iar pentru nativii care sunt preocupati de problema pensionarii, pot fi gasite solutii interesante.

Pe parcursul anului acesta, in termeni financiari, nu vei avea dreptul la eroare. Trebuie chiar sa dublezi precautia. De fapt, complicatiile ar putea intarzia platile pe care contezi, ceea ce te va obliga la cheltuieli in plus, neasteptate. Evita, cat mai mult posibil, sa te imprumuti sau sa iei vreun credit nou. Voi Berbecilor, trebuie sa va impuneti ca regula absoluta: nu cheltuiti mai mult, decat ceea ce aveti in contul vostru bancar! Acest lucru va fi cel mai bun mod de a evita probleme.
O influenta interesanta vine in partea a doua a anului 2013, cand Jupiter va va ajuta sa va cresteti in mod semnificativ resursele. Surpriza este ca ceea ce vei incasa va fi mai mult in numerar. Dar, asa cum se intampla de multe ori, el aduce venituri care nu depind direct de munca depusa personal; prezenta lui Jupiter poate indica, in unele cazuri, promisiunea sau sosirea unei mosteniri si, in alte cazuri, obtinerea unei burse sau imbunatatirea unui venit constant, o pensie. De asemenea, favorizeaza castigurile la bursa. Oricum ar fi, asociatiile create sub auspiciile sale, se vor dovedi profitabile in planul financiar.
Vesti interesante vin si pentru ultima perioada a anului, cand influente astrale bune iti vor permite, in principiu, abordarea aceastei u ltimelor luni fara prea multe probleme. Dar, va trebui, in continuare, sa acorzi atentie aspectelor rele ale lui Marte si Saturn, care afecteaza temporar echilibrul tau bugetar. O cheltuiala majora si neasteptata, pentru casa sau masina ta, este posibila.
Aflati mai multe >>

Taur (21 aprilie - 21 mai) - horoscop pentru 2013

O data ce ai trecut in anul 2013, mai mult decat oricand, pariaza pe prudenta si pe termene lungi, in sectorul financiar. Astfel, nativii Taur trebuie sa evite operatiunile riscante si daca aveti unele economii, veti face investitii numai in conditii de siguranta. Influenta lui Saturn va va face, deopotriva, sa va ganditi si la viitorul vostru financiar individual, cat si la cel al familiei voastre. Acum va fi momentul potrivit, de exemplu, pentru a-ti face asigurare de viata sau un plan de pensie.

Prudenta in materie de bani nu a fost niciodata calitatea voastra dominanta si nici nu veti incepe in lunile care urmeaza! Din fericire, va feriti sa va asumati riscuri excesive sau sa va angajati in operatiuni nepuse la punct sau prea riscante. Vei fi capabil sa iti fructifici resursele si sa iti sporesti capacitatea de cumparare. Mai ales ca vei avea un fler extraordinar, pentru gasirea chilipirurilor.
La inceputul lunilor de vara, o problema financiara ar putea sa te deranjeze cat de cat. Dar, la sfarsitul perioadei, vei vedea ca problemele se vor rezolva. Nativii Taur ar face bine sa evite implicarea in proiecte prea frumoase pentru a fi adevarate. Ramaneti cu picioarele pe pamant si nu supraestimati capacitatile voastre sau ale altora. Prieteniile vor fi foarte importante, in realizarea planurilor voastre financiare, asa ca fiti constienti de modul in care va comportati.
Finalul de an 2013 ii va gasi pe Tauri in fata unor mari oportunitati materiale! Calea iti este deschisa pentru tot felul de combinatii reale si poti efectua tranzactii de foarte mare succes. Vei fi in masura sa cumperi sau sa vinzi bunuri imobiliare, in conditii deosebit de favorabile.
Aflati mai multe >>

Gemeni (22 mai - 21 iunie) - horoscop pentru 2013

Influentele pozitive, in plan financiar, de la inceputurile anului 2013, ii vor ajuta pe nativii Gemeni sa isi consolideze veniturile si sa isi gestioneze bugetul. Exista numai un singur risc: zeita dragostei si a frumusetii, planeta Venus, cu influente acum in zona financiara, s-ar putea sa te inspire sa faci cheltuieli pentru un nou look (imbracaminte, parfumuri, creme de ingrijire, de exemplu) sau pentru a-i face foarte fericiti pe cei dragi. E cazul sa fii moderat si sa nu faci cheltuieli in exces, pentru ca situatia ta materiala poate ca nu este suficient de puternica si risti s-o ia razna pe nesimtite.

La fel si in urmatoarele luni, cand configuratie astrala da semnalul de alarma, anuntand o imediata si importanta constrangere financiara. Probleme legate de imobiliare par sa apara, iar acest lucru ar putea duce la costuri semnificative si uneori neasteptate. Incearca sa anticipezi orice eveniment, chiar imprevizibil, ca sa nu fii prins din scurt si sa suferi pierderi. Fii flexibil si ia-ti o marja de eroare.
Urmatoarea perioada, a lunilor de vara-toamna, va fi relativ linistita, marcata in special de necesitatea de a va pune in ordine finantele voastre, de a acumula bunuri materiale, pentru a va asigura viitorul. Cu toate acestea, nu abandonati un avantaj real, pentru un profit iluzoriu si nu ipotecati prezentul, sub pretextul ca va asigurati batranetile.
Si finalul de an 2013 ii gaseste pe nativii Gemeni relaxati si calmi, in domeniul material. Nu veti beneficia de vreo anumita oportunitate, dar veti evita, in aceleasi timp, surprizele neplacute care pun in pericol atat de multe semne zodiacale in aceasta perioada. Doar asigura-te ca iti gestionezi bugetul cu intelepciune si fii organizat, ca un adevarat nativ al acestui semn. Mai ai de asteptat, pentru a-ti reorganiza investitiile: Cerul va va fi favorabil intr-una din perioadele urmatoare.
Aflati mai multe >>

Rac (22 iunie - 21 iulie) - horoscop pentru 2013

Finantele nativilor Rac vor fi protejate, per ansamblu, inca din primele luni ale anului 2013. Veti fi imuni la dificultatile economice, cu conditia, desigur, sa nu va asumati prea multe riscuri. Puteti sa cheltuiti niste bani pentru voi, sa va mentineti moralul ridicat, dar nu va ruinati pentru asta! Pentru nativii mai prudenti, aceasta perioada poate aduce o surpriza. O investitie va va aduce un castig mare.

Poti sa-ti incerci norocul la Loto sau sa-ti rezolvi problemele economice mult mai usor, o data cu lunile de primavara. Ar trebui sa totul sa fie usor, ca la atingerea unei baghete magice! Poate ca nu ti se va umfla contul bancar fara limite, mai ales ca influentele lui Pluto nu sunt nelimitate, este adevarat. In plus planeta nu este favorabila decat eforturilor pozitive si constructive si uraste persoanele indolente. Nu uita asta, inainte de a incerca operatiuni financiare riscante.
Intrati in a doua jumatate a anului 2013, sub influenta lui Jupiter, putem spune ca veti fi norocosi pe plan financiar. Poate ca Racii stiu mai bine decat oricine ce sa faca sa isi mareasca contul bancar, dar acum veti merge si mai departe si mai repede. Datorita interventiei unor oameni care cred in tine, situatia ta se va schimba. Poti conta pe un flux consistent de bani, pentru a-ti creste profiturile, mai repede decat era de asteptat. Daca vei continua pe aceasta cale, vei fi, in curand, in masura sa realizezi un proiect de mare anvergura.
Sanse de castig financiar sunt prezente si in ultimele luni ale anului. Dar pazeste-te si fii foarte atent. Planeta care influenteaza sectorul financiar in acest moment este Neptun. Ori, aceasta planeta are o actiune ambigua de multe ori: ea poate aduce noroc, dar poate provoca, de asemenea, iluzii sau evenimente confuze. De data aceasta, Neptun este pozitiv si este de asteptat, in principiu, sa-i protejeze pe nativii Rac. Dar, in cazul in care vei castiga bani pe neasteptate, verifica ce se intampla, sa nu cumva sa te trezesti ca trebuie sa-i dai inapoi.
Aflati mai multe >>

Leu (22 iulie - 22 august)- horoscop pentru 2013

Va faceti planuri financiare pe multi ani de acum inainte! Astfel, inceputul de an 2013 s-ar putea sa ii gaseasca pe nativii Leu dezvoltand o strategie pe termen lung, pentru a-si consolida progresiv situatia financiara, cu ajutorul investitiilor bine plasate. Asta ar trebui sa dea rezultate excelente. In plus, veti fi capabili sa efectuati tranzactii profitabile.

Lunile de primavara-vara aduc, in continuare, perspective financiare destul de bune, datorita influentelor combinate a mai multor planete. Ele va permit ca totul sa fie foarte usor si sa dezvoltati proiecte de mari dimensiuni. Demonstrati abilitate in orice tranzactie cu persoane straine. Daca sunteti artisti, aceasta configuratie va va spori creativitatea si, mai presus de toate, succesul vostru, mai ales in strainatate.
In a doua parte a anului, aveti chef sa va distrati si nu sa strangeti cureaua, pentru a profita de vara, concediu, excursii etc! Asta i se poate intampla oricui, chiar si celor mai rezonabile persoane, categorie din cate faceti si voi parte. Cu toate acestea, aveti mare grija la echilibrul bugetului vostru. Din nou sunt favorizate tranzactiile financiare, de pe urma carora ar trebui sa obtineti ceva consistent.
La finalul anului 2013, veti descoperi ca va multumiti sa traiti de pe o zi pe alta, asa ca, nativii Leu vor avea dificultati in a pune niste bani deoparte. Cu toate acestea, in cazul in care veti arata un minimum de rigoare in gestionarea situatiei voastre financiare, veti fi crutati de mari griji materiale. Puteti face tranzactii profitabile, in bune conditii, mai ales in cumpararea sau vanzarea de bunuri imobiliare.
Aflati mai multe >>

Fecioara (23 august – 22 septembrie) - horoscop pentru 2013

In termeni financiari, la inceputul anului 2013, nu stati prea bine, de aceasta data. Cu alte cuvinte, nativii Fecioara ar avea nevoie de o monitorizare foarte atenta a banilor. In plus, trebuie sa va asigurati ca platiti complet si la timp toate facturile primite, taxele, impozitele etc. Cea mai mica greseala, cea mai mica delasare v-ar putea costa scump. Veti avea posibilitatea de a va imbunatati puterea de cumparare, gratie unor tranzactii financiare de succes.

Urmeaza lunile de primavara-vara, cand sunt posibile unele problemele materiale, la fel ca oricine altcineva, dar nu vor fi grave. Veti fi capabili sa realizati operatiuni financiare de succes, chiar si in aceste zile. Inainte de sfarsitul perioadei, unii dintre voi pot primi o crestere salariala substantiala, o prima sau o mostenire. Va veti imbunatati in mod semnificativ puterea de cumparare.
Cheltuielile neprevazute, de care nativii Fecioara se pot lovi in a doua jumatate a anului 2013, va obliga sa treceti la recalcularea bugetului. Inainte de a face sacrificii mari, ar fi bine sa va examinati cu atentie situatia financiara, pentru a vedea daca exista in cheltuieli costuri care nu duc la imbunatatirea calitatii vietii, dar care sunt foarte mari. Ele trebuie eliminate. Planeta Saturn va va asista in aceasta misiune.
Daca inceputul anului nu va dadea prea mari sprante, la finalul sau, in ultimele luni, influente foarte bune apar si in plan financiar. Cinci planete va ajuta sa va sporiti economiile sau sa incepeti sa puneti bani deoparte, in cazul in care nu ati facut-o pana acum. Pentru cei care au capital investit, rezultatele sunt foarte pozitive. Investitiile avand o anumita doza de risc iti permit sa obtii profituri surprinzatoare.
Aflati mai multe >>

Balanta (23 septembrie - 22 octombrie) - horoscop pentru 2013

Influentele astrale pentru nativii Balanta, in primele luni ale anului 2013, ii determina sa fie rezonabili si organizati, cand vine vorba de probleme financiare. Totul va fi bine pentru nativii strangatori, care stiu cum sa isi gestioneze prudent bugetul, indiferent daca veniturile lor sunt mai mici sau mai mari. De partea cealalta, cei imprudenti, care conteaza pe o zana buna pentru a-i ajuta, se gasesc intr-o situatie periculoasa.

Stelele vor avea un impact asupra finantelor voastre doar pe termen scurt, ceea ce inseamna ca, in lunile urmatoare, veti avea parte de noroc doar pe moment, mai degraba decat de o crestere materiala constanta. Vei parcurge o perioada fara pericole majore, datorita neutralitatii cerului. Nu risca sa iti vezi veniturile prabusindu-se, iar in rest nu ar trebui sa iti faci griji.
In partea a doua a anului 2013, nicio planeta importanta nu va influenta semnificativ zona voastra financiara. Acest lucru inseamna ca veti avea mana libera de a va organiza cum vreti si ca nu veti avea nici o problema de care sa va temeti. Dar inseamna, de asemenea, ca nu ar trebui sa va bazati pe o planeta norocoasa pentru a va umple in mod miraculos contul bancar. Bunastarea financiara a Balantelor va depinde acum numai de comportamentul lor, dar nu vor avea probleme in a gasi echilibrul necesar, pentru a ajunge acolo unde doresc.
Nativii Balanta vor parcurge o perioada fasta pe plan financiar, in ultimele luni ale anului. Toti cei dintre voi care vor lua taurul de coarne, isi pot echilibra contul printr-o crestere de salariu sau o scadere a cheltuielilor. Nativii care se descurca, deja, bine vor fi capabili sa isi rotunjeasca serios suma economisita si sa in considerare o achizitie majora. Vor fi incurajate, in aceasta perioada, in egala masura, investitiile pe termen lung si imprumuturile.
Aflati mai multe >>

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie) - horoscop pentru 2013

Prima parte a anului 2013 este calma pentru nativii Scoprion, caci umbra lui Saturn care se va rasfrange asupra sectorului sanatatii voastre in aceasta perioada, nu ar trebui sa va scada vigilenta in domeniul financiar si nici sa va dea economiile peste cap. Puteti conta pe sprijinul lui Jupiter, planeta norocului, care ar trebui sa va protejeze, si, in unele cazuri, sa va faca un cadou surpriza, ca de exemplu un bonus neasteptat sau un ajutor bine venit din partea familiei.

Trecand in lunile de primavara-vara, se poate spune ca nu va fi o perioada prea buna pentru a face avere! In schimb, veti avea sanse mari de a va echilibra bugetul, pentru ca veti fi mai putin tentati decat de obicei sa cheltuiti fara rost. Intr-adevar, sub influenta rezonabila si restrictiva a lui Saturn, dorintele voastre nebunesti de a cheltui se topesc ca zapada in soare si va veti limita doar la cheltuielile esentiale.
Problemele financiare ale Scorpion vor ajunge in centrul preocuparilor lor, indata ce s-a trecut de prima jumatate a anului 2013. Unii dintre voi vor avea de luat decizii importante legate, de exemplu, de cumpararea unei case sau a unei proprietati. Alti nativi pot beneficia de un aflux substantial de bani venit de la parinti sau de la o ruda din strainatate.
Pe final de an, echilibrul vostru financiar nu ar trebui sa sufere nicio schimbare, nici in bine, nici in rau. Jupiter, intotdeauna favorabila, va ajuta sa aveti noroc si sa faceti alegerile corecte in materie de achizitii sau investitii. Nu ezita sa fixezi o intalnire de consultanta financiara, pentru a profita de aceasta influenta favorabila, mai ales daca te bate gandul sa investesti.
Aflati mai multe >>

Sagetator (22 noiembrie - 21 decembrie) - horoscop pentru 2013

Pentru primele luni ale anului 2013 va trebui sa gasiti si sa sa mentineti un echilibru al veniturilor si cheltuielilor, iar atunci va puteti simti in intregime increzatori pe plan financiar. Nicio planeta nu va ameninta stabilitatea financiara, in schimb nu trebuie nici sa va asteptati la minuni, in ceea ce priveste veniturile. Pentru ca nativul Sagetator va dori sa isi faca un mediu de viata mai placut, s-ar putea sa faca anumite cheltuieli cam mari. Dar, cu putina atentie la managementul fondurilor, nu vei confunda generozitatea cu risipa.

Poti sa te bazezi, in lunile urmatoare pe bun aflux de bani. Nu trebuie sa te temi de nimic special, dar stelele nici nu te vor ajuta sa faci avere, in aceasta perioada. Ajutati-va si cerul va va ajuta. Fiti atenti sa nu va lansati intr-o achizitie inutila. Inainte de a arunca banii pe fereastra, opriti-va si asteptati un pic inainte de a lua o decizie.
Pot aparea semne de intrebare in a doua jumatate a anului 2013, cand nativii Sagetator vor avea nevoie de foarte multa atentie in problemele legate de bani. Totul va fi bine, daca va veti gasi si mentine echilibrul. Dar, nativii care au acumulat datorii sau credite pot avea o perioada mai dificila. Negociaza cu banca sau cu creditorii, jongleaza putin cu banii, dar, mai ales, ia masuri la timp. Vei preveni, astfel, probleme mai grave. Daca lasi ca situatia sa se agraveze, va fi mult mai dificil de redresat.
In afaceri, Saturn va face ca norocul sa fie instabil, in ultima parte a anului 2013. Oportunitati neasteptate vor aparea, dar trebuie sa le abordezi fara graba. In ceea ce priveste investitiile, cauta si peste hotare, nu vei regreta. Norocul la jocuri le poate surade nativilor Sagetator, in aceasta perioada.
Aflati mai multe >>

sâmbătă, 29 decembrie 2012

Unde te angajezi in 2013?


Sectorul de IT, energia regenerabila, sectorul de call-center si cel al productiei sunt domeniile in care se manifesta cele mai mari sanse sa gasiti un nou loc de munca, pentru anul viitor, sustin specialistii in recrutare.
Specialistii sutin ca slujbele din domeniul IT vor avea succes si anul viitor, ca si in anii trecuti.


"Piata de IT nu a ajuns la saturatie si nici nu va atinge acel prea plin in urmatorul an, cel putin. In continuare, cei care sunt specializati in zona software vor fi cei mai «vanati» de angajatori", a declarat pentru zf.ro, Mirela Marinescu, recruitment manager in cadrul APT, firma din domeniul resurselor umane.

Managerul de la APT mai spune ca situatia candidatilor pe piata muncii a anului 2013 va fi destul de dificila, insa in domeniul IT-ul, aproape toti absolventii din aceasta ramura au sanse sa isi gaseasca un job, chiar si in zona de suport telefonic.


Reprezentantii Barnett McCall Recruitment sustin faptul ca sectorul de outsourcing va fi unul dintre cele mai "ofertante" domenii in care romanii isi vor putea gasi un loc de munca si in anul 2013.

Domeniul mentionat a inregistrat o crestere constanta in ultimii patru ani, numarul angajatilor din outsourcing ajungand la 11.000 de persoane. In prezent, 30.000 de romani lucreaza in divizii sau companii specializate in servicii de suport telefonic.

Si in ceea ce priveste sectorul de electronice, mai ales firmele care activeaza pe piata de retail, vor fi mai active in ceea ce priveste procesele de recrutare la inceputul anului 2013, in urma unei reveniri a cererii de pe piata din Romania.

"O revenire a industriei, ca urmare a cresterii comenzilor atat pentru sectorul auto, cat si pentru cel de electronice este vizibila. Insa companiile care activeaza in aceste domenii sunt precaute in ceea ce priveste modul in care isi gestioneaza resursele. De aceea, cand fac planuri pe termen lung, prefera solutiile flexibile, folosind angajatii temporari", adauga Roxana Zaharia, account manager in cadrul Gi Group.


Sursa: Manager.ro
Aflati mai multe >>

Noul Cod Rutier intra in vigoare din 19 ianuarie


Cozi imense la permise, in ultimele zile ale anului. Soferii carora le expira permisele de conducere in perioada imediat urmatoare se ingramadesc sa le schimbe. La 19 ianuarie 2012, intra in vigoare noul Cod Rutier, care ii obliga pe soferi ca, inainte de innoire, sa efectueze un control medical.
Citeste articolul integral aici:
Aflati mai multe >>

SENTINTA IN DOSARUL HUIDU: Fostul realizator TV trebuie sa plateasca DESPAGUBIRI de 360.000 de euro


Magistratii judecatoriei Brasov au decis ca fostul realizator de televiziune, Serban Huidu, trebuie sa plateasca daune de 360.000 de euro rudelor celor decedati intr-un accident rutier provocat de acesta in 2011. De asemenea, Serban Huidu va trebui sa plateasca si cheltuielile de judecata in valoare de 10.000 de euro.
Citeste articolul integral aici: www.VreauAsigurare.ro
Aflati mai multe >>

Societatea de asigurari ASTRA SA, obligata la plata a 360.000 de euro daune catre urmasii victimelor, contesta decizia instantei

Societatea de asigurari ASTRA SA, care a fost obligata sa plateasca daune de 360.000 de euro urmasilor victimelor accidentului provocat de realizatorul TV Serban Huidu, a facut recurs la decizia instantei. Purtatorul de cuvant al judecatoriei Brasov, Anda Sanpetru, a declarat ca recursul societatii de asigurari ASTRA SA a fost introdus pe 20 decembrie, anunta Mediafax, citand Gandul.info.
Cireste articolul integral aici:
Aflati mai multe >>

Rasturnare de situatie in cazul accidentului lui Serban Huidu

Cazul accidentului provocat de Serban Huidu este departe de a fi incheiat. Rudele victimelor nu vor primi curand despagubirile banesti, pentru ca firma de asigurari cu care avea contract Huidu a facut recurs la decizia luata de judecatori.


Instanta de la Brasov hotarase ca familiile victimelor sa primeasca despagubiri in valoare de 360.000 de euro, insa societatea de asigurari a facut recurs, aminteste Digi 24. Nu a fost stabilita o data pentru recurs.


Cine plateste despagubirile de 360.000 de euro in locul lui Serban Huidu?


Serban Huidu condamnat la plata daunelor de 360.000 de euro in cazul accidentului rutier din octombrie 2011, nu va plati acesti bani. Suma va fi acoperita de asiguratorul SC Asigurare- Reasigurare Astra SA.


Magistratii au constat ca Serban Huidu, pentru autoturismul Mercedes Benz, avea incheiat cu asiguratorul SC Asigurare- Reasigurare Astra SA un contract de asigurare obligatorie RCA, valabil la data de 16 octombrie 2011, informeaza Evenimentul Zilei.

Potrivit legii, asiguratorul trebuie sa achite daunele morale si cheltuielile judiciare ale acestui proces, cate 2.500 de lei catre doua parti civile, Elena si Mircea Lungu Balog.

Fostul realizator TV trebuie sa plateasca daune de 360.000 de euro familiilor victimelor accidentului provocat de el la Timisul de Sus, soldat cu moartea a trei persoane. In cazul accidentului rutier din octombrie 2011, suma urma sa fie acoperita de asiguratorul SC Asigurare- Reasigurare Astra SA.

Aflati mai multe >>

Recurs in cazul accidentului lui Serban Huidu: Societatea de asigurari ASTRA SA, obligata la plata a 360.000 de euro, contesta decizia


Societatea de asigurari ASTRA SA, care a fost obligata sa plateasca daune de 360.000 de euro urmasilor victimelor accidentului provocat de realizatorul TV Serban Huidu, a facut recurs la decizia instantei.
Purtatorul de cuvant al judecatoriei Brasov, Anda Sanpetru, a declarat ca recursul societatii de asigurari ASTRA SA a fost introdus pe 20 decembrie.

Citeste articolul integral aici:
Aflati mai multe >>

Cele mai mari tranzactii efectuate in Romania, in 2012

Sediul central Azomures
Cele mai importante preluari au fost consemnate in productia de ingrasaminte, retail si imobiliare, care au reprezentat mai mult de jumatate din piata evaluata la peste 1 miliard de euro.


Articolul integral poate fi citit aici:www.VreauAsigurare.ro
Aflati mai multe >>

Allianz: Cele mai nocive obiceiuri financiare

sigla asigurarorului Allianz Asigurari
Ati pus ceva deoparte pentru 2013? Daca raspunsul dumneavoastra este "NU", situatia nu se va schimba in anii urmatori.




Aici gasiti articolui integral: www.VreauAsigurare.ro
Aflati mai multe >>

Joburi disponibile in institutiile UE


Aveti acum sansa unui job pe viata intr-una dintre institutiile europene, cu salariul de inceput de 3.300 de euro. Va puteti inscrie pana in 22 ianuarie pe unul dintre cele 188 de posturi disponibile in acest moment.

In luna decembrie s-a deschis cea mai mare competitie din acest an pentru posturi de asistenti in domeniile Audit, Finante-Contabilitate si Economie-Statistica in cadrul institutiilor Uniunii Europene. In total sunt: 25 de posturi pe specializarea Audit, 45 de posturi pentru Finante-Contabilitate, 40 de posturi pentru Economie-Statistica, potrivit site-ului eur-lex.europa.eu.

Salariile de baza pentru astfel de joburi pornesc de la 3.300 euro lunar.


Un al doilea concurs pentru care va puteti inscrie pana la data de 22 ianuarie este acela de asistent in urmatoarele domenii de cercetare: biologie si stiintele vietii, chimie, fizica, cercetare nucleara, inginerie civila si mecanica, electronica si inginerie electrica.

Numarul total de joburi vacante este de 78, respectiv cate 10 sau 16 posturi pentru fiecare specializare. Fiind joburi pentru functionari permanenti sunt practic joburi "pe viata", sansele sa fiti disponibilizati dintr-un asemenea job fiind extrem de mici.

Pe langa salariul de baza si prime, lista de beneficii ale functionarilor UE contine: alocatii pentru familie, alocatie pentru casa - 2% din salariul de baza si 167 euro, alocatie pentru copil aflat in intretinere - 360 de euro, alocatie pentru gradinita - 89 euro, indemnizatie de expatriere -16% din salariul de baza sau alocatia de rezidenta in strainatate - 4% din salariul de baza.


Aflati mai multe >>

joi, 27 decembrie 2012

Twitter si "scriitorii celor 140 de caractere"


Pentru cei mai multi dintre noi, Twitter si Facebook reprezinta doua platforme de socializare. Unii autori le folosesc insa pentru a-si publica scrierile.

The Guardian din Marea Britanie a provocat 21 de scriitori, printre care si Jackie Collins si Helen Fielding (Bridget Jones), sa scrie o povestioara care sa se rezume la 140 de caractere (o fraza). Alti scriitori folosesc Twitter-ul in acelasi mod. Scriitorul american Christopher Carter Sanderson scrie un roman in 1.000 de tweet-uri. Proiectul literar a inceput in data de 2 octombrie 2012. Deznodamantul romanului 1.000, a Novel in Tweets, va fi prezentat followerilor cu ocazia Anului Nou.

"Am vrut sa creez literatura intr-un nou mediu de comunicare", a declarat Sanderson pentru TheStreet. "Mi-a placut provocarea, am acceptat-o".

Sanderson are peste 9.000 de followeri pe Twitter (@1000theNovel), care prezinta o poveste situata intr-un liceu din New Jersey. Actiunea are loc in 1980 si personajul principal al romanului este adolescentul Moe Taswell.

"Moe devine adult si in viata lui intervin multe schimbari". "Fluxul redus, concentrat de informatii de pe Twitter imita starea acestui tanar", spune Sanderson.

Primul sau roman, 79-79-79, a carui actiune se desfasoara in anul 1979, a fost publicat pe Facebook, sub forma a 79 de segmente literare, sub genul "flash fiction". A treia carte va fi una traditionala, de 300 - 400 de pagini, iar a patra, o colectie a sonetelor lui Fibonacci.

A cincea carte si ultima din seria lui Sanderson va fi o carte de 1.000 de pagini, care va cumula 30 de ani de istorie. Aceste seriale literare nu reprezinta insa o noutate. Multe din lucrarile lui Charles Dickens, Henry James si Harriet Beecher Stowe au respectat genul amintit.

"Oamenii considera Twitter-ul o forma separata de literatura si mi se pare o nebunie", a declarat Sanderson. Scriitorul compara lansarea unei carti pe Twitter cu demararea unei afaceri. "Este similara cu un start-up, necesita eforturi uriase si rezultatele nu se vad imediat".

De asemenea, Sanderson crede ca Twitter reprezinta o cale buna pentru scriitorii care vor sa intre in afacere. "Este o noua forma de editare si publicare", a declarat Sanderson pentru TheStreet. Scopul sau este acela de a publica 1.000, a Novel in Tweets si in forma traditionala, respectiv formatul e-book.

"Pe masura ce scriu cartea pe Twitter, iau legatura cu agentii", a povestit Sanderson. "Este un nou mod de a activa in zona literaturii de fictiune".


Sursa: Manager.ro
Aflati mai multe >>

Ce meserii vor avea oamenii peste 25 de ani?


Operator fax. A existat la un moment dat o asemenea meserie, in perioada cand un aparat fax era o masinarie complicata care putea fi folosita doar de un personal specializat. Astazi aceasta meserie nu mai exista. In anii '80-'90 trimiterea unui fax a devenit o banalitate, ba mai mult chiar, in momentul de fata aparatul in sine se indreapta spre disparitie din cauza facilitatilor oferite de e-mail. Nu e singurul caz, multe alte meserii au disparut in ultimii ani sau vor disparea in curand. Si-atunci se pune intrebarea: ce joburi vor avea oamenii peste 10, 15, 25 de ani? Pentru ce activitate vor trebui sa se instruiasca astfel incat sa fie siguri ca nu raman fara un loc de munca?

E greu de prezis exact ce va fi peste 10-15 ani. Si asta deoarece tehnologia, factorul cu cea mai mare influenta in zilele noastre, se dezvolta extrem de rapid. In trecut, meserii cum ar fi culegator de text (typesetter) sau operator cartele perforate pentru calculator aveau cautare pe o perioada suficient de indelungata, iar alegerea lor ca sursa de venituri era justificata.



Astazi tehnologia preia rapid controlul asupra acelor activitati care au un caracter repetitiv si nu implica creativitate. Iar motivul pentru care se intampla acest lucru este ca ea, tehnologia, satisface  mult mai eficient cateva nevoi de baza (nevoi care au existat de fapt dintotdeauna):

• nevoia de a castiga timp
• nevoia de reduce costurile

• nevoia de a face lucrurile mai rapid
• nevoia de a face lucrurile mai usor
• nevoia de a creste siguranta si fiabilitatea
• nevoia de a avea un impact minim asupra mediului

E suficient sa va uitati la felul in care computerele incep sa domine lumea. Ofera traduceri din ce in ce mai performante, conduc aeronave, construiesc cap-coada automobile, facand astfel inutile serviciile translatorilor, pilotilor, muncitorilor din industria auto. Si atunci ce optiuni raman pentru forta de munca umana?


Joburi care vor disparea


Casier


Ce nevoie va mai fi de casieri sau de operatori la ghiseele bancare, care sa numere si sa manipuleze bani de hartie, cand in viitorul foarte apropiat toate tranzactiile se vor face electronic?

Muncitor constructor

In momentul de fata o mare parte din munca de pe santiere se face manual. Dar noile tehnologii deja functionale, cum ar fi imprimarea tridimensionala, vor schimba situatia. Daca poti sa construiesti, de exemplu, macheta unui autoturism prin imprimare 3D (obiectul se formeaza strat cu strat), de ce sa nu poti sa construiesti si o casa adevarata printr-o procedura similara?

Soldat

Nu are rost sa trimiti un om in lupta cand poti sa trimiti o masina. Deocamdata nu e cazul sa ne gandim chiar la armate de roboti, dar in ceea ce priveste avioanele militare automatizarea completa este perfect posibila.

Sa nu uitam insa ca dezvoltarea tehnologica va crea totodata meserii noi. Ce ziceti, de exemplu, de meseria de gestionar al unei statii de alimentare auto cu hidrogen? Astfel de statii exista deja si sunt complet diferite de benzinariile obisnuite, deoarece aici nu mai este vorba de o simpla alimentare, ci si de producerea hidrogenului la fata locului. Iar operatia aceasta presupune abilitati cu totul si cu totul noi, in special tehnice. Doar abilitatile comerciale nu vor mai fi suficiente.

Am dat un exemplu usor de inteles, dar ganditi-va la multitudinea de meserii cu denumiri greu de inteles acum, de genul nanotehnolog, geomicrobiologist sau cloud controller care, cu siguranta, vor aparea foarte curand. 

Geomicrobiologistul va studia felul in care anumite bacterii pot fi folosite pentru a extrage metalul din minereu, iar cloud controller-ul se va ocupa de cresterea capacitatii norilor de a reflecta radiatia solara. Pe langa acestea, meseria de ghid pentru excursii spatiale (va aparea curand si asa ceva!) suna super-prietenos.

Unele joburi nu vor disparea insa prea usor


Este vorba in principal de meserii care presupun activitati personalizate, prestate la solicitarea expresa a unui client: instalator, bijutier, hair stilist, curier, dentist, bucatar, mecanic, sora medicala etc. Acestora li se adauga:

Avocat

E-adevarat, pe partea de informare se va putea introduce usor automatizarea, in sensul ca toata legislatia referitoare la o anumita speta va putea fi obtinuta instantaneu. Dar tot va fi nevoie de oameni specializati care sa stie exact ce anume sa caute si cum sa foloseasca eficient informatiile obtinute. Avocatii vor avea o paine buna de mancat in domeniul spionajului industrial, al protectiei proprietatii intelectuale.

Politician

E greu de crezut ca oamenii vor ajunge vreodata sa aiba capacitatea de a se guverna singuri.

Artist/entertainer

Nevoia de destindere va fi mereu prezenta. Arta se va schimba odata cu aparitia noilor tehnologii, dar nu va disparea.

Cioclu, prostituata, colector de taxe, preot – iata alte cateva joburi despre care sociologii si futurologii spun ca vor functiona bine-mersi si in viitor.

Sursa: Manager.ro
Aflati mai multe >>

Meseriile viitorului


In fiecare minut, utilizatorii de YouTube incarca 48 de ore de filmari video, fanii Facebook share-uiesc aproape 700.000 de unitati de continut, iar Google primeste 2 milioane de cereri de cautare. Se poate spune, deci, ca in mediul online este o vanzoleala imensa, concretizata in miliarde de terabiti de informatii, o vanzoleala care, cu siguranta, poate oferi indicii valoroase celor capabili sa o "traduca", sa ii inteleaga semnificatiile practice. O meserie esentiala in viitor va fi, asadar, cea de statistician al Internetului - adica un individ care nu doar aduna cifre goale, ci le si analizeaza, cu scopul de a descoperi tipare ascunse pe care sa se bazeze deciziile de afaceri ale companiilor. Sa vedem in continuare alte cateva meserii ale viitorului.

Specialist in robotica medicala

Robotii medicali evolueaza in ritm alert, pentru a tine pasul cu necesitatile populatiei globale in curs de imbatranire. Japonia conduce in acest domeniu, fortata, desigur, de numarul sau tot mai mare de batrani care au nevoie de ingrijire. O ingrijire care le poate fi oferita deja de roboti de terapie si de reabilitare produsi de Honda si Toyota. Specialistii in robotica medicala vor fi la mare cautare pentru a proiecta, construi, manevra si intretine aceste ustensile inteligente care vor inlocui treptat oamenii in cabinete medicale si in spitale.

Profesori universitari in mediul online

In ziua de azi, din ce in ce mai multi oameni vor sa aiba o pregatire superioara, cu studii aprofundate intr-un anumit domeniu. De altfel, acest sector al educatiei superioare a inregistrat o crestere masiva in ultimii 20 de ani, astfel ca in momentul de fata exista aproape 200 de milioane de oameni inscrisi la cursuri, in facultati si universitati. Si trebuie facuta o mentiune speciala pentru educatia online, bazata pe cursuri prin corespondenta. Aceasta forma de educatie, ridiculizata candva pentru ca parea doar o supapa pentru cei incapabili sa ia examenul de admitere la o facultate clasica, se afla acum in plina ascensiune. Viitorul va apartine, asadar, specialistilor capabili sa puna la punct cursuri online eficiente care sa produca un invatamant de calitate, in timp ce profesorii imbracati la costum, pe care ii intalnim astazi in amfiteatre, vor deveni istorie. Dupa modelul lui Udacity sau al lui OpenCourse Zare de la MIT, au aparut deja platforme educationale care se adreseaza unor “clase” online de studenti, facilitand un proces de invatare multidirectional.

Inginer constructor

Constructiile sunt un sector care se va dezvolta frumos in anii urmatori datorita pietelor emergente din China, India, America Latina si Orientul Mijlociu. Si totul va trebui reinventat permanent, pentru ca noile tehnologii vor face ca orice proiect sa aiba o viata limitata. Sa ne gandim de exemplu la schimbarile care vor trebui operate in transporturi sau in proiectarea urbanistica, unde va fi permanent nevoie de ingineri capabili sa integreze in viata noastra orice inovatie aparuta.

Nanotehnolog

Imaginati-va o masinarie de marimea unei molecule, care poate indeplini sarcini specifice la nivel... molecular. Aplicatiile ei sunt extrem de variate, cu precadere in domeniul medical si in cel militar. Se estimeaza ca, pana in 2015, doua milioane de oameni vor avea ca specializare nanotehnologia si vor acoperi nevoia de personal in acest sector care deja a depasit perioada de pionierat.

Lucrator spatial

NASA nu prea are nevoie de astronauti acum, dar in viitor va avea. Industria spatiala este in ascensiune, mai ales de cand companii private ca SpaceX si Virgin Galactic au inceput sa dezvolte modalitati accesibile pentru a trimite turisti in cosmos. Pilotii, inginerii si mecanicii specializati pe functionarea si intretinerea navetelor spatiale nu vor avea, deci, motive sa-si faca griji pentru locurile lor de munca.

Consilier genetic

Un simplu test genetic si gata! – multe dintre problemele medicale din ziua de astazi vor deveni istorie. Specialistii in acest domeniu vor putea spune imediat, pe baza analizei genelor noastre, la ce afectiuni sa ne asteptam si totodata vor putea pune la punct tratamente eficiente. Consilier genetic va fi asadar o optiune interesanta pentru copiii nostri, atunci cand vor trebui sa-si aleaga o meserie.

Agricultor urban

Exista o tehnica agricola numita „vertical farming”, aparuta ca raspuns la criza terenului arabil, si care presupune cultivarea legumelor in spatiile neutilizate din zonele urbane (cel mai adesea pe acoperisurile cladirilor). Populatia in crestere si restrangerea terenurilor agricole, ca urmare a extinderii oraselor si a infrastucturii aferente, vor determina o nevoie sporita pentru acest gen de specialisti. 

Desigur, toate meseriile prezentate mai sus se remarca prin faptul ca sunt… credibile. Da, e perfect posibil ca in viitor sa existe nanotehnologi si consilieri genetici - consideram noi acum. Dar adevarul e ca meseriile viitorului, cele reale, pot fi foarte greu banuite si asta deoarece ele vor depinde cu siguranta de modul in care tehnologia ne va influenta vietile.

Ganditi-va ca in urma cu 10 ani nu exista Facebook, iar in urma cu 20 de ani nu exista Internet. Asa ca cine poate sti cu adevarat ce va fi peste cateva decenii? Mai bine sa nu ne hazardam cu predictii si, pur si simplu, sa asteptam.

Sursa: Manager.ro
Aflati mai multe >>

miercuri, 19 decembrie 2012

4 lectii despre leadership

Intr-o scena din filmul "Lincoln", regizat de celebrul Steven Spielberg, Mary Todd Lincoln ii spune sotului ei: "Poporul te iubeste ca pe nimeni altul. Nu irosi aceasta putere". Indiciu: Lincoln chiar nu iroseste aceasta putere.


In timp ce filmul se concentreaza asupra adoptarii Amendamentului 13 pentru abolirea sclaviei, ofera si o incursiune intima in viata lui Lincoln, reflectand aptitudinile sale de lider - acele elemente care l-au transformat intr-o personalitate istorica.

Chiar daca nu vei realiza o schimbare revolutonara in tara ta, iata patru lectii despre leadership de la al 16-lea presedinte al Americii, care te pot ajuta sa conduci un startup sau o afacere.


1. Spune NU lingailor. Intr-un moment istoric in care Statele Unite ale Americii se aflau intr-un razboi cu sine insasi, Lincoln a ales sa isi "populeze" cabinetul cu rivali. Acestea erau cele mai stralucite minti din SUA si nu se temeau sa-l provoace pe Lincoln. Fiind increzator in sine, Lincoln asculta toate opiniile intemeiate. Aceasta a fost o tactica importanta, in timp mandatului sau.

Rick Lepsinger, presedintele firmei de consultanta OnPoint din New York, este de acord cu Abraham Lincoln: "Nu angaja oameni ca tine", spune Lepsinger. "Familiarizeaza-te cu conflictul si invata sa administrezi diferentele intr-un mod cat mai productiv".

Lepsinger sugereaza ca liderii nu permit agravarea conflictelor, ci le aduc la suprafata, cat pot de repede. El recomanda evitarea folosirii in exces a compromisurilor si cautarea unor solutii alternative eficiente.

2. Adopta DECIZII. Chiar daca trebuie sa tii cont de parerile celor din jur, asta nu inseamna ca nu poti lua singur o decizie. Membrii cabinetului se puteau certa la infinit, in timp ce Lincoln culegea toate informatiile necesare. In solitudine, a reusit sa gaseasca cele mai bune solutii.

Liderii eficienti isi clarifica criteriile decizionale, spune Lepsinger, identifica nevoile si dorintele si le compara cu optiunile existente. "Cantareste riscul fiecarei optiuni, dar si beneficiile acesteia", explica Lepsinger. "Folosind asemenea practici, vei avea mai multa incredere in ceea ce faci, vei realiza un echilibru intre risc si recompensa".

3. Cauta inspiratia in LOCURI NEPREVAZUTE. In calitate de membru al Congresului, Lincoln a studiat matematica pentru a intelege ratiunea lucrurilor. Lepsinger spune ca liderii invata incontinuu si cauta idei dincolo de industria lor specifica.

4. Interactioneaza cu oamenii la nivel personal. Stim ca "Abe cel sincer" era drept, dar Lincoln era cunoscut si pentru glumele, respectiv talentul sau de a povesti. Asa a spart gheata. Lincoln era accesibil. In calitate de presedinte al Americii, se intalnea deseori cu cetatenii.

"Nu conteaza cat de inteligent esti - relatiile interumane puternice si nivelul ridicat de incredere reprezinta fundatia leadership-ului eficient", spune Lepsinger. "Liderii excelenti dau dovada de empatie, interes fata de ceilalti si sunt dispusi sa descopere noi lucruri".


Sursa: Manager.ro
Aflati mai multe >>

Sursa de energie a viitorului: Toriul



Guvernul norvegian, in colaborare cu companiile Westinghouse (SUA) si Thor Energy (Norvegia), va facilita efectuarea unui experiment in care va fi testata „sursa de energie a viitorului”: toriul.

Toriul are numerosi sustinatori, printre care si Bill Gates, care pledeaza in favoarea folosirii sale ca sursa de energie. Acestia afirma ca toriul prezinta numeroase avantaje in comparatie cu energia nucleara generata de uraniu.

Printre avantaje se numara urmatoarele:

- se estimeaza ca resursele de toriu sunt de 3-4 ori mai abundente in natura decat cele de uraniu
- o unitate de toriu poate genera mult mai multa energie electrica decat o unitate de uraniu
- deseurile pot fi refolosite drept combustibil nuclear, iar cantitatea totala de deseuri produsa este mai mica
- centralele pe baza de toriu nu prezinta riscul de topire a combustibilului
- toriul nu poate fi folosit pentru a produce bombe nucleare


Pana acum, progresul lent al cercetarilor si lipsa infrastructurii au facut ca investitiile in toriu ca sursa de energie sa fie limitate. Desi ar putea parea ciudat ca Norvegia, cel mai mare producator de petrol din Europa, investeste in aceasta sursa alternativa de energie, tara nordica a fost intotdeauna un sustinator al energiei nucleare.

Norvegia detine resurse ample de toriu, substanta fiind, de altfel, descoperita de un mineralog norvegian (fiind denumita dupa zeul Thor din mitologia norvegiana). India si China sunt alte tari care s-au aratat interesate de potentialul toriului ca sursa de energie.

Testul ce urmeaza sa fie efectuat de autoritatile norvegiene este conceput pentru a fi compatibil cu infrastructura existenta, astfel ca nu va fi extrasa cantitatea maxima de energie pe care o poate produce toriul. Experimentul va folosi un reactor cu apa grea, pe cand expertii au anuntat ca reactoarele cu saruri topite sau cu oxizi de toriu sunt mai eficiente.


Experimentul urmeaza sa se desfasoare de-a lungul a patru ani.

Sursa: EcoMagazin

Aflati mai multe >>

Conducatorii auto ar putea salva planeta


Companiile de asigurari auto se confrunta cu o mare problema, chiar daca stiu multe detalii despre clientii lor, nu stiu cum si cat conduc. Chiar daca afla daca un client a suferit un accident auto, companiile de asigurari nu stiu cat de mult, cat de repede si cu cata atentie conduc soferii.

De aceea, acestea sunt nevoite sa foloseasca alti indici pentru a stabili pretul unei polite, cum ar fi varsta, starea civila sau orasul de resedinta. Din acest motiv, politele sunt mai scumpe decat ar trebui sa fie in mod normal.

Acum, insa, exista o solutie care va permite oamenilor sa demonstreze cat de buni sunt ca soferi. Statisticile arata ca 93% dintre conducatorii auto se considera soferi mai priceputi decat media. De curand, companiile de asigurari le ofera acestora sansa de a demonstra ca acest lucru este adevarat. Astfel, soferii care sunt de acord sa instaleze in masina lor un dispozitiv de monitorizare (care inregistreaza cand, cat de departe si cat de repede se deplaseaza cu masina) pot beneficia de reduceri de pana la 30% la polita de asigurare.

Acest lucru ar putea aduce beneficii financiare considerabile conducatorilor auto, insa efectele secundare s-ar putea dovedi a fi benefice pentru intreaga planeta.
Statisticile arata ca riscul de a lua parte la un accident auto creste cu numarul kilometrilor condusi.

Din acest motiv, companiile de asigurari vor fi indreptatite sa creasca pretul politelor de asigurare vandute clientilor care conduc distante mari. Cu alte cuvinte, soferii vor fi incurajati sa conduca cat mai putin cu putinta, pentru a plati un pret cat mai mic pe polita de asigurare.

O estimare realizata de The Hamilton Project arata ca „taxarea pe kilometru” a clientilor companiilor de asigurari ar duce la reducerea cu 8% a numarului de kilometri condusi la nivel national in SUA. Acest lucru ar duce la un consum al petrolului cu 4% mai mic si la o reducere a emisiilor de carbon cu 2%.

De asemenea, numarul accidentelor ar scadea, iar aglomerarile din trafic ar fi mai rare. Asadar, aceasta inovatie a companiilor de asigurari ar putea aduce beneficii atat clientilor, cat si planetei.

Sursa: EcoMagazin

Aflati mai multe >>