miercuri, 30 ianuarie 2013

Aegon a cumparat afacerile cu asigurari si pensii private ale Eureko

Aegon a cumparat afacerile cu asigurari si pensii private ale Eureko
Grupul Aegon este activ in Romania din 2007 si are operatiuni in Ungaria, Cehia, Slovacia si Turcia. De asemenea, Aegon si-a anuntat recent intrarea pe piata din Ucraina.

Tranzactia privind cumpararea Eureko ar trebui sa se incheie in a doua jumatate a acestui an. Dupa incheierea achizitiei, Aegon va deveni al treilea jucator din piata pensiilor private, cu aproximativ 650.000 de participanti.

Solicitati sa-si spuna punctul de vedere, reprezentantii companiei au avut o pozitie mai mult decat evaziva:

"Grupul Achmea, din care fac parte Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a unor Fonduri de Pensii Private, a cautat dintotdeauna sa identifice oportunitati noi in vederea dezvoltarii si consolidarii business-ului, care sa se potriveasca din punct de vedere strategic cu planurile pe termen lung ale grupului. Drept urmare, au existat si vor exista discutii strategice pentru a investiga si identifica cea mai buna combinatie de oportunitati care ar aduce valoare business-ului si clientilor nostri. Nu putem comenta orice zvon aparut in piata in aceasta privinta", a spus Alexandru Leondari, Director Adjunct Eureko.

Eureko Asigurari este o companie ce detine o cota de sub 1% din piata locala de asigurari, specializata in vanzarea de asigurari de sanatate şi de viaţa. Grupul olandez Eureko a intrat in Romania odata cu preluarea grupului elen Interamerican, in anul 2001.

Eureko a fost liderul pieţei de asigurari private de sanatate din Romania, dar a pierdut aceasta poziţie in 2012. In urma cu trei ani, Eureko si-a vandut participatia detinuta la spitalul privat Euroclinic catre furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea.

In acel moment, Frans Van der Ent, country manager al Eureko, spunea ca decizia de vanzare a Euroclinic nu a fost motivata de probleme financiare ale grupului, ci de o reevaluare a tuturor business-urilor grupului in Romania. Eureko are ca acţionar majoritar grupul Achmea, care in ultimii ani a iesit de pe toate pieţele considerate neprofitabile şi a anunţat ca se va concentra asupra afacerilor din Grecia, Turcia şi Rusia.

In Romania, Eureko a inregistrat pierderi anuale, in mod constant in perioada 2001-2011. Rezultatul financiar al companiei aferent anului 2011, de exemplu, arata o pierdere de 6 milioane de lei.

Grupul olandez Aegon a intrat in Romania in 2007 prin infiintarea unei companii de administrare de fonduri de pensii private in parteneriat cu Banca Transilvania. Ulterior, banca a iesit din acest parteneriat, iar grupul a mai infiintat in Romania si compania Aegon Asigurari de Viaţa.

La jumatatea lui 2011, Aegon Asigurari de Viaţa a anunţat ca va fuziona cu subsidiara din Polonia a grupului olandez Aegon, in cadrul unui plan de reorganizare a operaţiunilor din Europa Centrala şi de Est.

Grupul Aegon a traversat in ultimii ani un amplu proces de reorganizare şi a anunţat recent ca vrea sa işi consolideze poziţia in Europa Centrala şi de Est.

Compania de administrare a fondurilor de pensii private Eureko Pensii a inregistrat in 2011 pierderi de 8,9 milioane de lei, in scadere cu 25% faţa de 2010, iar Aegon Pensii şi-a redus pierderile de la 1,6 milioane lei la 549.000 lei.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu