joi, 3 ianuarie 2013

Grupul BCR renunta la 1.600 de salariati


Grupul BCR va disponibiliza 1.600 de salariati in urmatoarele 12-18 luni, reprezentand 17,5% din totalul angajatilor, pentru a reaseza modelul la noile realitati economice, dar va continua cresterea prin stimularea tranzactiilor bancare si concentrarea pe lei, anunta Presedintele bancii, Tomas SPURNY, citat de MEDIAFAX. Astfel, numarul salariatilor va scadea de la 9.100 la 7.500. Totodata, conducerea bancii a mai hotarat inchiderea a peste 60 de sucursale neprofitabile.


"Orice faci trebuie sa ai tot timpul in minte sustenabilitatea. Unele lucruri tin putin, altele functioneaza pe termen lung. Daca actionezi repede fara ideea de sustenabilitate in minte, atunci creezi bule speculative (...). Oricine este intelept va vedea ca cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care raman in banca", a continuat SPURNY.

El a explicat ca in perioade de crestere economica bancile au alta viziune, dar atat timp cat cresterea este departe, bancherii sunt obligati sa se uite la costuri.

SPURNY sustine ca BCR va reveni pe crestere in a doua parte a anului viitor si estimeaza ca 2013 va fi un an greu pentru sistem, cu un avans modest, de numai o cifra, in linie cu cresterea PIB, insa o revenire mai puternica a afacerilor va avea loc incepand cu 2014, cu rate de 3,5-4-6% pe partea de retail si de 7-9% pe segmentul corporate.

In ciuda acestei perspective, BCR are in plan sa deschida 20 de sucursale in locuri cu potential, proces care se va realiza pana in ultimul trimestru de anul viitor sau primul trimestru din 2014.

Principalele activitati ale grupului BCR sunt derulate de banca. Grupul mai este prezent in Romania prin BCR Leasing, BCR Banca pentru Locuinte, BCR Pensii, BCR Chisinau si BCR Partener Mobil.


Sursa: xprimm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu