marți, 8 ianuarie 2013

Catastrofele naturale au provocat pierderi de 160 mld. USD anul trecut


Here is an image for which the alt attribute is "Strada cu case vechi si masini inundate de apa in urma ploilor abundente si o persoana intrata pana la genunchi in apa"
Desi anul trecut s-au inregistrat mai putine dezastre provocate de conditiile meteorologice extreme, comparativ cu 2011, pierderile generate de acestea au fost semnificative: pagube de 160 mld. USD la nivel mondial, dintre care aproximativ 65 mld. USD pierderi asigurate, conform unui raport publicat de MUNICH Re. Conform raportului  acestui raport in 2012 s-au inregistrat in total 905 catastrofe naturale la nivel global. 

In 2011, an marcat de inundatiile din Thailanda si cutremurele de proportii din Japonia si Noua Zeelanda, valoarea pagubelor provocate de catastrofele naturale s-a ridicat la 400 mld. USD, dintre care 119 mld. USD pierderi asigurate. 


In 2012, 67% din totalul pagubelor generale si 90% din cele asigurate au fost inregistrate la nivelul Statelor Unite ale Americii. De asemenea, SUA a fost afectata de uraganul SANDY, evenimentul care a generat cele mai mari pierderi asigurate anul trecut, estimate la 25 mld. USD (cu pagube generale de circa 50 mld. USD).


Pentru Europa, cele mai costisitoare catastrofe naturale din 2012 au fost cutremurele din Italia care au avut loc in luna mai in regiunea Emilia Romagna, cele mai puternice magnitudini fiind de 5,9 si 5,8 grade pe scara Richter. In urma acestora, multe cladiri si monumente istorice au fost distruse, iar activitatea multor firme care isi desfasurau activitatea in regiune a fost afectata. In total, cele doua seisme au provocat pierderi de 16 mld. USD, dintre care 1,6 mld. USD pagube asigurate.


Sursa: Xprimm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu