miercuri, 2 ianuarie 2013

2013 este anul Sarpelui Negru, dominat de elemente contradictorii


Anul Nou chinezesc incepe pe 10 februarie 2013, dar prima zi a celui astrologic va fi 4 februarie. Multi oameni consulta calendarul chinezesc pentru a afla daca vor avea noroc in anul ce urmeaza. Cei care au asteptari mari de la Anul Sarpelui de Apa trebuie sa se pregateasca pentru o perioada dominata de elemente contradictorii, de la instabilitate la dinamism, in toate domeniile.

Anul Sarpelui de Apa dureaza pana pe 31 ianuarie 2014 si va fi unul caracterizat de schimbari bruste, surprize, dinamism, instabilitate. Unul dintre elementele pe care se pune accentul in aceasta perioada este familia. Conform traditiei chinezesti, un sarpe in casa este de bun augur.

Sarpele de Apa ar aduce, potrivit traditiei asiatice, o perioada mai linistita, in care dragostea si prosperitatea se vor face simtite. Se crede ca Anul Sarpelui reprezinta o perioada benefica din punct de vedere financiar.

Culorile dominante in anul care vine sunt negru, albastru si verde. Conform traditiei chinezesti, acestea vor purta noroc oamenilor.

Conform calendarului astrologic chinezesc, care are la baza cele cinci elemente (apa, focul, pamantul, metalul si focul), Anul Sarpelui de Apa este legat de negru. Putem spune, astfel, ca 2013 este anul Sarpelui Negru, de Apa.

Astrologia chinezeasca pune in balanta cele cinci elemente, carora le corespunde cate un animal. Sarpele este asociat, in principal, focului, dar contine si aspecte de metal si pamant. Apa, elementul dominant al anului 2013, si focul, asociat sarpelui, vin in contradictie si dau caracteristicile perioadei. Din acest motiv calendarul chinzesc nu prevede un an strict norocos sau unul negativ, conform chinesefortunecalendar.com.

Sarpele de Apa simbolizeaza focul sub apa. Sarpele este calm, timid, precaut si reprezinta un animal retras in horoscopul chinezesc. Sarpele nu isi ataca inamicii, decat daca este deranjat sau flamand. Cei care nu sunt atrasi de foc trebuie sa se tina la distanta de acest element in anul care vine.

Serpii au reprezentat dintotdeauna, in plus, seducatorii de oameni. Cei care sunt nascuti sub semnul Sarpelui sunt carismatici si populari, refuzand sa fie ignorati. Recunoasterea publica este unul dintre cele mai nesemnificative lucruri la care se asteapta un nativ Sarpe. Cu toate acestia, Serpii nu sunt niciodata galagiosi si deschisi, si dau dovada de cele mai bune maniere.

Anul care se incheie peste cateva ore a fost cel al Dragonului Negru, ultimul din ciclul de Lemn. Odata cu Sarpele, incepe ciclul de foc (urmat de Cal si de Oaie).

Fara legatura cu sarpele biblic


Sarpele astrologic nu este asociat raului, ci dimpotriva. Conform astrologiei chinezesti, oamenii nascuti in Anul Sarpelui sunt foarte atractivi si determinati. Urasc sa fie lasati „in aer” si iau decizii rapid si ferm.

Majoritatea oamenilor este indragostita de ei, pentru ca par irezistibili, nu barfesc si sunt persoane intelectuale, care nu se bazeaza pe prima impresie, sau pe simpatii.

Defectele Serpilor


Serpii nu sunt foarte darnici cand vine vorba de dat bani, desi isi ofera ajutorul. Cel mai mare defect al caracterului acestor persoane este tendinta de a exagera, chiar si in ajutarea prietenilor. Iar in momentul in care au facut cuiva un serviciu, devin posesivi asupra lor.
O alta caracteristica bine de stiut este aceea ca Serpii sunt capabili sa minta in stil mare. Desi nu o fac des, ei vor minti cad stiu ca nu vor fi prinsi. Isi aleg cariere care nu implica niciun risc, nici macar riscul de a munci prea mult.

Imposibil de ignorat


Nativii Serpi au noroc in privinta banilor, conform astrologiei chinezesti, si sunt, in general, generosi cu prietenii si familia. In cuplu, sunt romantici si incantatori, au simtul umorului si sunt fizic frumosi. Sunt insa gelosi si posesivi, in momentul in care si-au ales un partener, iar respingerea ii afecteaza foarte mult. In Japonia, cei care vor sa-i faca un compliment unei femei ii spun ca este cu adevarat un sarpe, din cauza caracteristicilor cu care este asociat simbolul.

Se spune despre oamenii nascuti in Anul Sarpelui ca sunt intelepti si poseda o viclenie nativa. Ajung usor sa aiba succes si faima, reusind sa ramana, inconjurati de mister in tot acest timp. Ca serpii din natura, cei asociati semnului „hiberneaza” in sezonul rece, iar personalitatea lor este la cel mai exuberant si stralucitor nivel vara.

Anii anteriori dominati de simbolul Sarpelui au fost:  1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu