luni, 14 ianuarie 2013

Se sisteaza finantarea pentru spitalele private

Contractul cadru care va intra in vigoare de la 1 martie va sista finantarea din fondurile CNAS a unitatilor spitalicesti private
Contractul cadru care va intra in vigoare de la 1 martie va sista finantarea din fondurile CNAS a unitatilor spitalicesti private si, astfel, spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare, potrivit declaratiilor lui Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.

"Eu sunt liberal si ar fi trebuit sa fiu primul care sa spun ca da, sa le dam, sa facem ... Nu. Sunt liberal, raman in continuare liberal, dar consider ca banul public, in acest moment, este atat de putin, incat el trebuie foarte bine cumpanit, foarte bine chibzuit. Cineva care isi dezvolta o afacere privata nu si-o face pe banul public. Cand isi gandeste business plan-ul respectiv, ca sa-si faca investitia, se gandeste ce venituri are din ceea ce poate el... Deci, in acest moment, decizia noastra este clara: sectorul public traieste din banul public; domeniul privat traieste din banul privat", a explicat Eugen Nicolaescu.

In acelasi timp, Eugen Nicolaescu a anuntat ca Romania nu este pregatita in aceasta perioada pentru o trecere la alta modalitate de finantare a sistemului, care sa includa coplata. 

Declaratiile Ministrului Sanatatii arunca mari semne de intrebare asupra viitorului si modului de realizare a reformei sistemului sanitar din tara noastra, subiect care s-a aflat pe agenda publica in cursul anului trecut.

Sursa: Xprimm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu