vineri, 25 ianuarie 2013

Inselaciuni cu masini luate in leasing descoperite de polititia capitalei


Inselaciune cu masini luate in leasing.
Cinci bucuresteni sunt cercetati de politisti pentru inselaciuni cu masini luate in leasing, pe care le-ar vandut folosind acte false, apoi le-ar fi reclamat ca fiind furate pentru a incasa primele de asigurare.

"Din primele cercetari efectuate de catre judiciaristii Capitalei a reiesit faptul ca autoturismele achizitionate in leasing de catre suspecti erau valorificate cu acte false pe teritoriul tarii sau al altor state europene catre cumparatori de buna-credinta, ulterior fiind reclamate ca furate, in vederea incasarii primelor de asigurare", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

In baza acestor informatii, politistii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecatoriei Sector 6, au facut, miercuri si joi, cinci perchezitii domiciliare in Bucuresti, fiind duse la audieri cinci persoane.

Extinzand cercetarile in cazul unuia dintre suspecti, politistii au constatat ca acesta a reclamat faptul ca, in noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2012, autoturismul pe care il detinea, proprietate a unei societati de leasing, ar fi fost furat din sectorul 6 al Capitalei.

In urma verificarilor, anchetatorii au stabilit ca autoturismul a fost inmatriculat in Germania la data de 1 octombrie 2012, anterior sesizarii furtului in Romania.

"Continuand verificarile, politistii au stabilit ca suspectul, folosind acte falsificate si fara acordul societatii de leasing proprietare, ar fi vandut autoturismul in Germania, reclamandu-l apoi ca fiind furat. Ulterior, barbatul a notificat societatea de asigurari la care era incheiata polita de asigurare tip CASCO, solicitand de la aceasta recuperarea prejudiciului creat prin presupusul furt al masinii", a precizat Politia Capitalei.

Politistii bucuresteni au mai stabilit ca un alt suspect, administrator la o societate de brokeraj in asigurari, in baza unei intelegeri prealabile cu doi dintre suspecti, ar fi falsificat, la inceputul lunii noiembrie 2012, documentele unui autoturism. Ulterior, acestia ar fi vandut autoturismul unui cumparator de buna-credinta, pentru suma de 5.000 de euro, si, dupa ce au reclamat furtul masinii, au solicitat societatii de asigurare despagubiri in valoare de 8.320 de euro.

"Prin acest mod de operare, cei in cauza ar fi inselat societatile comerciale de asigurari cu suma de aproximativ 20.000 de euro", potrivit sursei citate.

Unul dintre cei cinci suspecti mai comisese si alte infractiuni de inselaciune, acesta fiind urmarit international in baza unui mandat de arestare preventiva emis de Tribunalul Bucuresti.

Unul dintre suspecti a fost arestat preventiv, iar cu un altul, care a fost retinut, va fi fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de judiciaristii bucuresteni, pentru inselaciune, fals si uz de fals.


Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu