luni, 18 februarie 2013

Mai putin de 350.000 de case mai erau asigurate printr-o polita obligatorie la inceputul lui 2013



Asigurarea obligatorie a locuintelor PADNumarul politelor obligatorii de locuinta (PAD) a ajuns la putin peste 331 mii in prima luna din acest an, fiind intr-o usoara crestere fata de luna precedenta, insa la jumatate fata de ianuarie 2012. Astfel, procentul de acoperire in asigurare obligatorie este de sub 4% la nivel national, arata datele PAID, companie care gestioneaza incheierea asigurarilor obligatorii de locuinta.

Legislatia referitoare la sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta a ramas nemodificata, iar in acest context, viitorul PAID este incert, tinand cont de faptul ca subscrierile sunt in scadere, iar compania ar putea intra in criza de lichiditati, apreciaza unii specialisti din piata.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a adoptat recent o norma prin care a facilitat procedura de intrare in PAID pentru alte companii de asigurare interesate. Pana la aceasta data insa, nimeni nu si-a manifestat intentia in acest sens, printre jucatorii importanti din piata care nu sunt actionari ai PAID numarandu-se companiile membre VIENNA Insurance Group, OMNIASIG si ASIROM, precum si ALLIANZ-TIRIAC. In prezent, din PAID fac parte 12 companii de asigurare.

Capitalul social al companiei este de 4,5 mil. EUR. PAID a fost constituit in noiembrie 2009, si dupa doi ani de crestere, asigurarile obligatorii de locuinta au inregistrat un declin semnificativ in 2012, din cauza neaplicarii amenzilor de catre autoritatile locale, dar si a numeroaselor modificari ale legislatiei secundare, sau a concentrarii asiguratorilor pe vanzarea politelor facultative de locuinta.

Cei mai mari jucatori pe piata de asigurari de locuinte (obligatorii si facultative) sunt ASTRA, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC, GROUPAMA si GENERALI Romania.


Sursa: 1asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu