joi, 28 februarie 2013

Care este cea mai mare problema - frauda, soferi indisciplinati sau lipsa asigurarilor?

In viziunea lui Muzaffer AKTAS, Managing Director la WILLIS Re UK, toti cei trei factori mentionati in titlul acestui material reprezinta principalele provocari cu care se confrunta in momentul de fata asiguratorii pe segmentul auto.

"Problema fraudei este indelung dezbatuta si este cu atat mai greu de eliminat cu cat imbraca cele mai diverse forme. Vorbim despre frauda sistematica sau ocazionala, despre frauda produsa de asigurat, uneori de politie sau chiar de asigurator", a declarat Muzaffer AKTAS.

Reprezentantul WILLIS Re UK considera si ca se impune un control mai atent al soferilor. Permisele auto acordate prea usor, numarul mare de abateri pe care un conducator auto le poate face pana la momentul in care i se suspenda permisul si pedepsele prea mici pentru evenimente majore de tipul condusului sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor - reprezinta numai cateva dintre problemele pentru care trebuie gasite solutii.

De asemenea, numarul mare de vehicule neasigurate din unele state constituie un aspect care trebuie sa isi gaseasca rezolvarea in cel mai scurt timp. Un exemplu pe care Muzaffer AKTAS ni-l va oferi in prezentarea sa este Vietnamul, tara unde peste 20% din autoturisme si peste 70% din motociclete nu au o asigurare valabila.

"Trebuie sa te coste mai mult sa nu ai asigurare decat sa inchei o polita de asigurare. Numai atunci ne putem gandi serios ca aceasta problema se va rezolva", a mai declarat Muzaffer AKTAS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu