luni, 11 februarie 2013

Lance Armstrong dat in judecata de o campanie de asigurari


Compania de asigurari SCA Promotions a anuntat, joi, ca l-a dat in judecata pe Lance Armstrong si ca reclama cel putin 12 milioane de dolari, suma ce reprezinta primele acordate fostului rutier american pentru victoriile sale din Turul Frantei, precum si daune.

Conform spuselor lui Jeff Dorough avocatului companiei, plangerea a fost depusa la un tribunal din Dallas, documentul avand 35 de pagini.

"In prezent toata lumea stie ca Lance Armstrong a insistat in ceea ce ar putea fi cea mai elaborata si cea mai scandaloasa minciuna cu sange rece din istoria sportului. Acum este momentul ca domnul Armstrong sa faca fata consecintelor actiunilor sale. Acestea includ returnarea tuturor sumelor ce i-au fost varsate de SCA, peste 12 milioane de dolari in total", se arata in plangea SCA Promotions.

Suma reclamata de companie reprezinta cele 7,5 milioane de dolari constand in bonusurile primite de Armstrong, precum si 5 milioane de dolari - daune si cheltuieli de judecata.

Mark Fabiani, unul dintre avocatii lui Lance Armstrong, contactat de AFP, a declarat ca acordul din 2006 dintre SCA si fostul rutier in valoare de 7,5 milioane de dolari, ii interzice asiguratorului sa pretinda rambursarea sumei.

Uniunea Ciclista Internationala a anuntat, in luna octombrie, ca i-a retras lui Lance Armstrong cele sapte titluri din Turul Frantei, dupa un raport al Agentiei Antidoping Americane in care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oara in public, intr-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, ca a luat produse dopante in timpul carierei sale cicliste, dupa mai mult de zece ani in care a negat acest lucru.


Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu