luni, 4 februarie 2013

Cum sa intri in vizorul unui headhunter?

Te-ai intrebat vreodata cum poti atrage atentia unui headhunter pentru ca acesta sa te recomande mai deperte clientilor sai? Este mult mai productiv sa legi relatii cu cativa recrutori cheie decat sa distribui CV-ul peste tot in speranta ca va sari iepurele de undeva. Cum pot ajunge headhunterii la tine?

Prin socializare. Headhunterii socializeaza foarte mult atat direct cat si online. Ei participa la tot felul de conventii si evenimente din industrie si "cutreiera" site-urile de socializare precum LikedIn si Facebook. Acestia cauta in mod constant sa cunoasca oameni noi pentru ca inteleg ca, pe termen lung, aceste relatii le confera accesul la cei mai buni oameni din orice domeniu. Iar astfel de oameni vor sa aduca recrutorii in fata clientilor. Asa ca, daca vrei sa fii vanat, mergi la locul de vanatoare al head-hunterilor.

Prin recomandari. Este de mare folos pentru un recrutor cand o persoana pe care o cunoaste deja si are incredere in ea te recomanda pentru un job. Inseamna ca acea persoana garanteaza pentru valoarea pe care o poti aduce companiei. Unii recrutori au creat pana si un sistem de recompensare a persoanelor care le recomanda un candidat pe care sa il promoveze mai departe clientilor.

Cateva sfaturi pentru vanatorii de job-uri:

Conecteaza-te on-line. O mare parte din activitatea de recrutare se desfasoara in aceste zile in mediul digital, asa ca ar fi util sa te conectezi cu recrutorii pe LinkedIn. Identifica zonele comune cu acestia, cum ar fi facultatea.

Ai grija sa mentionezi mai intai principalele realizari in profilul de pe LinkedIn.

Cand adaugi pe cineva in lista ta, nu folosi texte standard. Mentioneza insa in invitatie de ce ar trebui sa iti accepte cererea.

Pentru fiecare post detinut, scrie o singura propozitie despre rolul tau si trei despre realizarile tale. Nu mai folosi expresia "am fost responsabil pentru" atunci cand mentionezi realizarile. Descrie in schimb ce ai facut, de ce ai facut si ce beneficiu a avut mai exact angajatorul in urma actiunilor tale.


Sursa: Incomemagazine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu