luni, 11 februarie 2013

CSA reintroduce contributia asiguratorilor RCA catre FPVS


Fondul de Protectie a Victimelor Strazii
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a reintrodus contributia obligatorie a asiguratorilor RCA catre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, stabilind un cuantum de 1% din volumul primelor brute incasate pe aceasta clasa de asigurari. 

Contributia catre FPVS fusese eliminata complet anul trecut, conform Ordinului CSA nr.5/2012, abrogat prin Ordinul nr. 8/2013, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 84 din 07 februarie 2013.

Potrivit CSA, masura de eliminare a contributiei pe 2012 a fost luata pentru consolidarea pietei asigurarilor auto RCA, care a scazut puternic anul trecut, avand in vedere ca FPVS dispunea la acel moment de rezerve suficiente pentru a plati eventualele despagubiri.

Cuantumul contributiei suferise deja mai multe reduceri succesive in ultimii ani. La sfarsitul anului 2008, aceasta fusese diminuata de la 1,5% la 0,5% pentru exercitiul financiar aferent anului 2009, iar ulterior, in 2010, aceasta a fost redusa suplimentar, pana la 0,3%.

FPVS este un organism de garantare destinat platilor de despagubiri pentru vatamari corporale sau decese, daca autorul accidentului a ramas neidentificat, respectiv platilor de despagubiri pentru avarierea ori distrugerea de bunuri si vatamari corporale sau decese, daca vehiculul, respectiv tramvaiul, a fost neasigurat. De asemenea, FPVS functioneaza si ca centru de informare si organism de compensare pentru cetatenii romani pagubiti in afara granitelor tarii, in anumite conditii.


Sursa: Xprimm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu