marți, 19 februarie 2013

Daunele produse de caderea meteoritilor sunt acoperite de asigurarile facultative

Meteoritul din Russia
Detinatorii unei polite de asigurare facultativa pentru locuinte sau CASCO, sunt despagubiti in cazul undei de soc provocate de explozii si caderii unui meteorit, precum cel care a cazut in Rusia saptamana trecuta. Meteoritul a explodat deasupra Muntilor Urali din Rusia centrala, provocand in sase orase pagube totale estimate la 33 mil. USD.


Majoritatea daunelor au fost provocate de undele de soc produse de dezintegrarea meteoritului in atmosfera. Academia rusa de stiinte a calculat ca meteoritul a intrat in atmosfera cu o viteza de 54.000 kilometri la ora si s-a dezintegrat la circa 50 de kilometri altitudine. Inainte de a intra in atmosfera terestra, meteoritul avea o greutate de zece tone si a explodat de noua ori cu o forta a deflagratiei de 20 de ori mai mare decat a bombei de la Hiroshima.

Pagube produse de explozia meteoritului din Russia
Forta exploziilor a fost intr-atat de puternica incat a distrus ferestre, televizoare, antene de satelit etc., si au fost ranite cateva sute de persoane. De asemenea, cel putin 4.000 de locuinte si sedii de firme au suferit daune, urmand ca in decurs de o saptamana toate ferestrele sparte sa fie inlocuite, avand in vedere temperaturile scazute din regiune de minus 12°C in timpul zilei.
Pagube produse de explozia meteoritului din Russia
Pietele de asigurari dezvoltate au de regula produse multi-risc cu polite complexe care acopera toate riscurile, iar acestea includ si pagube provocate de caderea unui meteorit. Asadar, in cazul in care daunele produse de caderile de corpuri nu sunt listate printre excluderi in politele incheiate, acestea sunt, in general, acoperite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu