marți, 19 februarie 2013

Camera Deputatilor decide astazi cine are dreptul sa vanda asigurari facultative de locuinta


Sedinta de plen a Camera Deputatilor
O propunere legislativa care ar putea zdruncina piata asigurarilor facultative de locuinte, se afla pe ordinea de zi a sedintei de plen a Camerei Deputatilor.

Proiectul, o initiativa din 2010 a Deputatului Mihai Tudose, modifica un articol din Legea nr. 260/2008. Astfel, doar companiile actionare PAID ar mai putea sa vanda asigurari facultative de locuinta, care sa acopere cele trei riscuri obligatorii - cutremur, alunecare de teren sau inundatie. Desi Senatul a respins modificarea actului normativ, Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Proiectul de lege prevede ca alineatul (9) al articolului 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice, care incheie o asigurare facultativa a locuintelor, care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie, in conditiile in care aceste polite facultative sunt emise de asiguratorii membri PAID".

Adoptarea acestei propuneri afecteaza in mod direct trei mari jucatori de pe piata asigurarilor facultative: ALLIANZ-TIRIAC, ASIROM si OMNIASIG, care nu fac parte din actionariatul PAID.

Recent, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a adoptat o norma prin care a facilitat procedura de intrare in PAID pentru alte companii de asigurare interesate, insa pana la aceasta ora nici unul din marii jucatori nu si-a manifestat oficial intentia de a deveni actionar al PAID.


Sursa: Xprimm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu