marți, 26 februarie 2013

Romanii nu sunt de acord cu introducerea sistemului de coplata

Peste jumatate dintre romani nu sunt de acord cu introducerea sistemului de coplata in sectorul sanitar
Peste jumatate dintre romani nu sunt de acord cu introducerea sistemului de coplata in sectorul sanitar, conform unui studiu realizat de Aspen Romania si preluat de Mediafax. 

Masura urmeaza sa fie aplicata din martie si presupune introducerea unei sume fixe, de maximum 10 lei. Potrivit studiului, 68% dintre persoanele intervievate considera ca introducerea coplatei pentru serviciile spitalicesti nu va avea un efect semnificativ in privinta imbunatatirii serviciilor oferite, 78% dintre romani dezaproba intentia Ministerului Sanatatii de a reduce numarul serviciilor medicale oferite gratuit prin intermediul asigurarii obligatorii de sanatate. 

In privinta increderii in institutiile medicale, serviciul SMURD conduce cu 88%, urmate de serviciile medicale private cu 75% si ambulanta cu 49%. CNAS se bucura de increderea a 12% dintre romani, iar Ministerul Sanatatii de doar 11%. 

Cele mai apreciate spitale publice din Capitala sunt Universitar, Militar Central si Floreasca. Dintre respondentii care au declarat ca sufera de o boala cronica pentru care li s-a prescris tratament de lunga durata, 62% au declarat ca in ultimele trei luni li s-a intamplat frecvent sa nu gaseasca medicatia prescrisa in mai mult de 3 farmacii, sau chiar sa nu o gaseasca deloc.

La studiu au raspuns 3.268 de oameni, cu varste intre 20 si 60 de ani. Datele au fost culese in orase, intre 1 si 12 februarie 2013. 



Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu