joi, 7 februarie 2013

ASTRA Asigurari se indreapta catre America Latina

Astra Asigurari Logo
ASTRA Asigurari a anuntat ca isi continua planurile de extindere a activitatii in plan international, in America Latina. Pentru inceput, asiguratorul va subscrie riscuri in Ecuador, urmand ca in urmatorii doi ani sa isi dezvolte afacerile si in Peru, Columbia si Bolivia. Asiguratorul isi confirma astfel strategia inceputa in urma cu trei ani prin extinderea in Ungaria, tara careia i-au urmat Germania si Slovacia. Valoarea investitiilor in sucursalele ASTRA Asigurari deschise in afara tarii se ridica la circa 8 mil. EUR. 

In ceea ce priveste America Latina, "vom subscrie in prima parte a anului 2013 din Romania, iar liniile de business vor fi pentru inceput property, riscuri catastrofale, aviatie si maritime", se arata in comunicatul de presa al companiei. Ca urmare a intentiei de extindere a activitatii in Ecuador, ASTRA Asigurari a obtinut calificativul "AA+", din partea unei agentii locale de rating din America Latina, PACIFIC Credit Rating.

Ratingul acordat de catre aceasta este superior celui al Romaniei, tara de provenienta a ASTRA Asigurari - de mentionat fiind faptul ca aceste calificative nu le pot depasi pe cele ale tarii de provenienta. O posibila explicatie ar fi o diferenta semnificativa in scala de rating practicata de PACIFIC Credit Rating sau in modul de acordare - fata de marile agentii internationale. Spre exemplu, in cazul de fata, Romania are un rating "BB+", cu perspectiva stabila de evolutie, acordat de STANDARD&POOR's, in timp ce MOODY's a acordat tarii noastre "Baa3" si FITCH "BBB-". Acestea sunt, alaturi de A.M. Best cele patru mari agentii de rating recunoscute in plan international, cu care lucreaza majoritatea jucatorilor din industria financiar-bancara si de asigurari. De altfel, A.M. Best este si singura entitate specializata in industria de asigurari.

Potrivit unui raport al agentiei PACIFIC Credit Rating, "rating-ul 'AA+' se acorda societatilor cu o capacitate excelenta de respectare a conditiilor contractuale, lichiditate si profitabilitate foarte buna, factor de risc minim si impact pozitiv in dezvoltarea economiei locale si implicit a pietei de asigurari".

Pe piata din Ecuador activau 44 de companii de asigurare la nivelul anului 2012, dintre care 42 de companii locale si doua companii straine, care opereaza in baza dreptului de stabilire, COFACE si PAN AMERICAN Life Insurance Company, potrivit autoritatii de supraveghere financiara - Superintendencia de Bancos y Seguros.

Afacerile totale inregistrate pe piata asigurarilor din Ecuador dupa primele noua luni ale anului trecut s-au ridicat la 434 mil. USD, 317,4 mil. USD fiind aferente subscrierilor din asigurari generale, restul de 116,5 mil. USD fiind realizate pe segmentul life.


Sursa: 1asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu